Віза

Оформлення туристичної візи для відвідин Австрії

УВАГА! Візовий центр Австрії не приймає в роботу візові заяви туристів, що мають біометричні паспорти, з вильотом з 11.06.2017.

УВАГА! З 11 червня 2017 року громадянам України не потрібна віза для в'їзду в країни Шенгенської угоди в тому випадку, якщо вони є власниками біометричних паспортів і тільки в тому випадку, якщо вони планують перебувати в країні Шенгену не більше 90 днів протягом півріччя.
Більш детальну інформацію Ви можете знайти тут- на веб-сторінці Європейського Союзу (українською та російською мовами).

УВАГА! З 12.06.2015 консульство Австрії ПОЧИНАЄТЬСЯ ЗБІР біометричної інформації (відбитків пальців) ПРИ ПОДАЧІ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ВІЗИ, ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ, що особиста присутність В КОНСУЛЬСТВО АБО ВІЗОВИЙ ЦЕНТР АВСТРІЇ В КИЄВІ, ЛЬВОВІ, ХАРКОВІ, ДНІПРІ АБО ОДЕСІ ТИХ ЗАЯВНИКІВ, ЯКИМ НА МОМЕНТ ПОЇЗДКИ БУДЕ 12 РОКІВ І СТАРШЕ.
Увага! Візи оформляються для Туристів за умови придбання туристичного продукту (туру) Компанії Тез Тур в дану візову країну.

Для в'їзду в Австрію громадяни України повинні мати біометричний закордонний паспорт або звичайний закордонний паспорт з візою, яка видається консульством Австрії в Україні.

Пакет документів для оформлення візи необхідно передавати до відповідного регіонального офіс.

Адреси регіональних офісів, на які слід відправляти документи і адреси електронної пошти для консультацій:
Київ visa@teztour.com.ua   Харків kharkov@teztour.com.ua
Одеса odessa@teztour.com.ua   Львів lvov@teztour.com.ua
Дніпро book.dnk@teztour.com.ua

Увага! Консульський відділ посольства Австрії в Україні не буде працювати в наступні дати:
07.01.2019, 08.03.2019, 22.04.2019, 29.04.2019, 01.05.2019,
09.05.2019, 10.06.2019, 17.06.2019, 28.06.2019, 15.08.2019,
26.08.2019, 14.10.2019, 25-26.12.2019.

Документи для оформлення візи рекомендуємо передавати не раніше, ніж за 90 днів до початку туру, і тільки після попереднього узгодження дати подачі документів до відповідного візовий центр.

Документи для оформлення візи приймаються тільки в повному комплекті, підготовленому відповідно до списку необхідних документів і розкладеному по кожному туристу окремо. Документи подаються в консульство тільки при наявності 100% оплати за тур, а також одночасно на всіх туристів, що їдуть разом.

Всі питання по умовам та вимогам оформлення віз можна надсилати на e-mail: visa@teztour.com.ua

Шановні колеги, при бронюванні турів в Австрію обов'язково вносите в заявку ВСІ Паспортні дані туристів, а саме:

  • прізвище, ім'я, дату народження туриста;
  • серію і номер паспорта, терміни його дії, ким виданий;
  • громадянство.

Документи для оформлення візи в візовому центрі Австрії в Києві необхідно передавати в візовий відділ, який знаходиться за адресою:
03150 м. Київ, вул. Велика Васильківська 63, офіс 2 (Карта місцезнаходження) 

Увага!!!
Крайній термін подачі документів у візовий відділ м.Києва для оформлення візи до Австрії - мінімум за 8 робочих днів до заїзду в готель.

Ці терміни є актуальними ТІЛЬКИ при вильоті туристів з Києва. При вильоті туристів з інших міст (регіонів) необхідно додавати до крайніх термінів мінімум 2 робочих дня для пересилання документів кур'єрською поштою.
На всі інші дати, термін обробки документів, після подачі їх в ВЦ, а отримання в консульстві Австрії в Києві, становить 6 РОБОЧИХ днів.

Для доставки документів в регіональні офіси необхідно додавати час на доставку документів з Києва.


Список необхідних документів

  1. Анкета туриста № 1
  • в анкеті туриста обов'язково заповнюються всі пункти анкети;
  • анкета повинна бути заповнена розбірливим почерком або набрана на комп'ютері.

В Анкеті туриста № 1 ОБОВ'ЯЗКОВО вказувати особисту електронну адресу туристів!

Важливо! Заповнюється на кожного туриста, включаючи дітей будь-якого віку, і підписується кожним туристом ОСОБИСТО.

         2.  Анкета туриста №2 (заповнюється он-лайн в особистому кабінеті агентства).

Рекомендації щодо заповнення анкети на візу до Австрії містяться в інструкції

Робота по створенню / редагування анкети проводиться на окремій сторінці, перехід на яку здійснюється по посиланню "Анкета" (знаходиться в розділі "Віза" блоку "Туристи" туристичної заявки).
Анкета заповнюється на кожного туриста, якому необхідна віза (в т.ч. для інфантів).

Увага!!! Анкета запоняется тільки англійською або німецькою мовами!

Необхідно враховувати, що невідповідність даних в закордонному паспорті і даних, внесених Вами в онлайн-анкету, може привести до відмови у видачі візи або помилку в отримані візи.
Заповнені агентством анкети НЕ проходять повторної перевірки, і агентство несе відповідальність у разі надання невірних даних.
Звертаємо Вашу увагу на те, що внесені при створенні заявки паспортні дані туристів автоматично інтегруються в анкету, яка подається в консульство Посольства Австрії, інші пункти анкети заповнюються в он-лайні самостійно агентством.
Неправильно заповнена анкета ( помилки, недостовірна інформація, в повному обсязі заповнена анкета, без 2-х підписів туриста в анкеті і т.п.) може привести до відмови у видачі візи !!!
Анкету необхідно роздруковувати на двох аркушах, з двох сторін. Анкета подається в Консульство!
ВАЖЛИВО! Анкета підписується кожним туристом ОСОБИСТО, в двох місцях:
на 3-й сторінці в розділі 37 і
на 4-й сторінці в нижній правій частині анкети

- осередки з текстом «Unterschrift (fur Minderjahrige Unterschrift des Inhabers der elterlichen Sorge / des Vormunds) / Підпис заявника (для неповнолітніх - підпис его батьків або опікуна».
Для неповнолітніх дітей анкета ТАКОЖ небхідна, і вона підписується або батьком, в чий паспорт вписана дитина, або одним з батьків, у супроводі якого дитина буде в поїздці.
ДІТИ ДО 18 РОКІВ САМОСТІЙНО НЕ розписуються в анкеті !!!

3. Довіреність для тих, хто складав біометрії і дітей до 12 років.

4.Письмова  угода. Подається в візовий центр! ВАЖЛИВО! Угода заповнюється і підписується кожним туристом ОСОБИСТО. Для неповнолітніх дітей угоду також необхідно, і вона заповнюється і підписується одним із батьків, у супроводі якого дитина буде в поїздці.

5.Список документів для оформлення візи в Києві

 Перед відправкою пакету документів до візового відділу ще раз уважно перевірити всі надані документи і їх відповідність вимогам. Якщо якихось документів не вистачає або вони не належним чином оформлені - не відправляйте їх. Звертаємо Вашу увагу на те, що неповні пакети документів будуть повертатися Вам назад. Допрацювання документів займає певний час, і це може привести до несвоєчасної підготовки документів для подачі в консульство і, отже, неможливість виконання Вами договірних зобов'язань перед туристами. Достовірність поданих документів перевіряється Консульством і неправдивість або відсутність інформації в довідці може привести до відмови у видачі візи! 

 6. Опис переданих документів

Увага! При відправці документів у візовий відділ, разом з документами необхідно передавати опис переданих документів (паспорта, дозволу на виїзд дитини, пенсійні посвідчення, свідоцтва про смерть і т.д.)

Вимоги до документів

ВАЖЛИВО! Всі документи, які подаються з анкетою на отримання візи, повинні бути перекладені на німецьку або англійську мову, крім копій паспортів, підтвердження бронювання квитків та страхового поліса.

УВАГА! НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ В РОБОТУ:

  • продовжений паспорт. Консульства країн Європейського Союзу не приймає паспорта з терміном дії понад 10 років.
  • документи, в яких є порушення візового режиму країн-учасниць Шенгенської угоди.

1. Закордонний паспорт (без обкладинок) + копії першої сторінки та всіх сторінок з шенгенськими візами (по 2 розвороти на кожну сторону листа формату А4):

  • паспорт, діючий більше 90 днів після закінчення планованої поїздки;
  • паспорт не повинен: бути пошкоджений, порваний, забруднений, мати сторонні записи, відмітки та ін .;
  • всі виправлення в паспорті повинні бути завірені печаткою зробив їх установи або ВВІРу;
  • паспорт повинен мати мінімум 2 чисті сторінки для наклеювання візи;
  • в паспорті ОБОВ'ЯЗКОВО повинна бути підпис власника;
  • при наявності вписаних в паспорт одного з батьків дітей - повинні бути вклеєні фотографії дітей з 5 років, і, додатково на КОЖНУ дитини, в паспорті повинно бути 2 чисті сторінки для наклеювання візи. Діти до 18 років можуть бути вписані в паспорт батьків.

 

2. Дві фотографії:

Вимоги до фотографій

  • фотографія повинна бути кольорова, виконана СУВОРО на білому тлі, форматом 3,5 х 4,5 см;
  • фотографія повинна бути зроблена не раніше 6 місяців до дати подачі документів у візовий відділ, і мати максимальну схожість з її власником;
  • особа на фотографії повинно займати 70-80% площі фотографії;
  • зображення повинно бути чітким і ясним.

3. Копія внутрішнього паспорта (або копія ID карти - замість внутрішнього паспорта громадянина України):

  • копії ВСІХ 32 сторінок внутрішнього паспорта (по 2 копії розворотів на кожну сторону листа формату А4) або виписка про прописку з перекладом на німецьку / англійську мову (тільки для власників ID-карт);
  • копія дозволу на проживання в Україні з перекладом на німецьку / англійську мову (для громадян інших країн).

4. Довідка з місця роботи:

Довідка надається на фірмовому бланку в оригіналі (з мокрою печаткою!) Із зазначенням актуальних адрес і телефонів установи / роботодавця, який видав довідку. На момент подачі документів термін давності довідки не повинен перевищувати 30 днів. У тексті довідки повинна бути наступна інформація:

  • повна назва установи / роботодавця; особисті дані співробітника, якому видається довідка; термін його роботи в установі / роботодавця; займана посада, щомісячний оклад;
  • в довідці обов'язково вказати, що за цим співробітником, на період його поїздки в Австрію, зберігається робоче місце і щомісячний оклад;
  • довідка повинна бути підписана керівником організації і головним бухгалтером або начальником відділу кадрів;
  • Директор і головний бухгалтер не можуть підписувати довідку самі собі, - в такому разі довідку підписує їх заступник або уповноважена особа.
  • Прохання перед відправкою документів у візовий відділ перевіряти достовірність телефонів та інформації, зазначених в довідці з місця роботи. При необхідності самостійно розбірливо вписати в довідку з місця роботи робочий телефон, по якому консульство зможе додзвонитися на роботу туриста, і де підтвердять, що даний турист є співробітником підприємства!

Достовірність поданих документів перевіряється Консульством і неправдивість або відсутність інформації в довідці може привести до відмови у видачі візи!

Довідка перекладається на німецьку або англійську мову. Переклади повинні бути зроблені особою, яка володіє німецькою або англійською мовою, так як неправильні або неточні переклади можуть привести до непорозуміння або відмови у видачі візи. Засвідчення перекладу нотаріусом не потрібно!

5. Фінансове забезпечення:

необхідно надати довідку з банку із зазначенням дати відкриття рахунку в банку і того, що залишок на Вашому рахунку станом на дату видачі довідки становить ... [сума і валюта] (з перекладом на німецьку / англійську мову). Бажано, щоб сума залишку на рахунку перевищує 1000 євро на людину. Довідка надається на фірмовому бланку в оригіналі (з мокрою печаткою банку), із зазначенням назви, адреси та стаціонарного номера телефону філії банку, який видав документ. У довідці обов'язково повинні бути вказані дані виконавця довідки (прізвище та ім'я співробітника банку), який оформив довідку, і його прямий (не мобільний!) робочий телефон. На момент подачі документів термін давності довідки не повинен перевищувати 30 днів.

Достовірність поданих документів перевіряється Консульством! Неправдивість або відсутність інформації в довідці може привести до відмови у видачі візи!

6. Підтвердження фінансування поїздки (спонсорство):

Якщо поїздку туриста оплачує інша особа, необхідно надати спонсорський лист, яке приймається в рукописній формі із зазначенням особистих даних особи, що оплачує поїздку (з перекладом на німецьку або англійську мову).

До заяви про фінансування слід додати довідку з місця роботи особи, що оплачує поїздку (з перекладом на німецьку або англійську мову) і його фінансове забезпечення.

При оформленні спонсорського листа просимо враховувати, що спонсорування нечленами сім'ї консульством Австрії не вітається!

7. Консульський збір:

  • Вартість оформлення туристичної візи через візовий центр Австрії становить 65 Євро (35 Євро консульського збору і 30 Євро сервісного збору візового центру). Вартість оформлення включає в себе вартість візи, консульські та сервісні збори, послуги з оформлення візи. Оплата здійснюється в гривнях за комерційним курсом компанії.
  • Діти, які є громадянами України, віком до 18 років, а також пенсіонери (за наявності копії пенсійного посвідчення), звільняються від сплати консульського збору.
  • Вартість оформлення туристичної візи для громадян Російської Федерації, Молдови, Албанії, Боснії-Герцеговини, Македонії, Чорногорії, Сербії, становить 65 Євро. Для громадян інших країн вартість оформлення туристичної візи складе 95 євро.
  • Консульський і сервісний збор не повертаються в разі відмови у видачі візи.

Увага!
Непрацюючі туристи віком до 21 року, при наданні нотаріальної заяви від батьків, що вони знаходяться НА ПОВНОМУ ФІНАНСОВОМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННІ (виділена фраза обов'язкова в заяві!) Батьків (з перекладом на англійську або німецьку мову), звільняються від сплати консульського збору.

Термін оформлення візи становить від 8 до 15 днів з моменту подачі документів в консульство.

8. Консульство має право запросити туриста на особисту співбесіду в процесі розгляду його документів, або зажадати надати нові довідки з роботи або з банку, із зазначенням реальних телефонів, за якими можна додзвонитися на підприємство або в банк (з перекладом на німецьку або англійську мову).

 
Консульство Австрійської Республіки в Києві:

01030, м. Київ ул. Івана Франка 33 (Карта місцезнаходження )
http://www.bmeia.gv.at/

Тел: +38 044 277 27 90,
Факс: +38 044 230 23 52


Посольство України в Австрії

Naaffgasse 23, A -1180 Wien
http://www.mfa.gov.ua/austria , info@ukremb.at
Тел: +43 1 479 71 72 1,
Факс: +43 1 479 71 72 47

Адреси візових центрів Австрії:

КИЇВ: площа Спортивна, 1А, ТРЦ "Гулівер", 8 поверх

ЛЬВІВ: вул.Джерельна, 18

ОДЕСА: вул. Канатна, 22

ХАРКІВ: вул. Героїв Праці 7, ТЦ «Караван», 2 поверх

ДНІПРО: просп. Дмитра Яворницького 22, бізнес-центр «Атріум», 2 поверх


Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK