• Екскурсії
  • Іспанія
Каркассон (в міні-групі)
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 11 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Місто-фортеця Каркассон, Храм Святого Назарія,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура, Авторські
Опис

Франція - країна різноманітних пейзажів, багатої історії, національної кухні і вин, цікавих людей. Каркассон - всесвітньо відомий місто-фортеця, що пам'ятає тупіт копит коней кельтів і римлян, якими він був заснований, ніби зійшов зі сторінок книжки казок. На вузьких вулицях старого міста майорять лангедокських прапорів і графські вимпели з тулузькими хрестами. Тут відчувається подих Середньовіччя і оживають тіні минулого.

Франція зі своєю історією, культурою та обрядами завжди притягувала до себе. Так багато перетнулися в цій дивній, незвичайно цікавій країні. Але є у Франції незвичайне, містичне, а від того ще більш привабливе місце - Лангедок - Руссільйон. Ця область знаходиться на самому півдні країни.

Цей дивно багатий, різноманітний і родючий край здавна знаходився на перетині двох великих військових, а пізніше і торгових шляхів, від Середземномор'я до Атлантики через Аквітанію і з Іберії в серці Європи. Як не дивно, але саме ця благодатна область таїть в собі безліч таємниць. До однієї з них ми і спробуємо наблизитися.

В самому серці Лангедок - Руссільйон знаходиться унікальна структура військової і оборонної архітектури - замок Каркассон, точно - не замок, а цитадель або величезна фортеця. Видовище, яке виникає перед очима воїнів, купців і мандрівників, вражало своєю потужністю і силою, пишністю і грандіозністю. Ця фортеця могла вмістити в себе десять звичайних (по тим уявленням) замків. Але виявлялося, що це не ізольована фортеця, а місто з фортифікаціями яких не бачив мандрівник того часу, що підноситься над річкою Од, і від того ще більш потужний і неприступний. Річка відокремлює Верхнє місто з його історичною частиною від Нижнього. Його історія заворожує, а один тільки вигляд подвійного кільця потужної трикілометрової стіни з п'ятдесятьма двома вежами змусить тремтіти будь-кого.

Каркассон - це «книга в камені», в якій простежується історія кожної епохи і по якій можна найкращим чином вивчати історію військового зодчества від стародавніх римлян до XIV століття.
Старе місто вражає своєю красою і цілісністю архітектурного ансамблю. Подвійне кільце старих фортечних стін (перше побудовано в римські часи, друге - в період середньовіччя), замок династії Транкавель, унікальна базиліка святих Назарія і Цельсія, вузькі криві вулички - ви немов занурюєтеся в середні століття.

Провідні в цитадель Нарбонская ворота з контрфорсами датуються XIII століттям. Це одна з найкрасивіших будівель, що збереглися з часів середньовіччя. Нарбонські вежі, які захищали єдині в'їзні ворота цитаделі, були зведені під час правління Філіпа Сміливого. Складені з найкрасивіших грубо обтесаних блоків пісковика вежі піднімаються на 25 метрів, товщина їх стін досягає 4 метрів. Кожна вежа влаштована так, що може протистояти тривалій облозі самостійно. У Нарбонських воріт стоїть пам'ятник жінці Каркасс. За переказами, після п'ятирічної облоги Каркассона чоловіка сарацинського царя хитрістю перемогла самого Карла Великого. Звідси, кажуть, народилася назва міста.

Відправившись прогулятися по Старому мосту, перед Вами відкриється незабутня картина: постав у всій своїй величі останній релікт століття гігантів, що пішли в небуття.
Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна. Екскурсія проводиться на комфортабельному 8-ми місцевому мікроавтобусі.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 99 €, діти (1-11 років) - 89 €, немовлята (0-1 років) - 0 €
У вартість не входить
Програма не передбачає вхід всередину платних об'єктів відвідування. Вхідні квитки не включені у вартість екскурсії.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK