• Екскурсії
  • Болгарія
Етара і Сокальський монастир
Відправлення з:
  • Тип: Індивідуальна
    Мова: Русский
  • Тривалість: 11 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Тематика:
    Оглядові, Історія та культура
Опис

Етара - архітектурно-етнографічний комплекс розташований в 8 км. від центру Габрово, де майстри працюють в своїх магазинчиках "дюкяні" з золотом, сріблом, міддю, дерев'яними меблями прямо перед вашими очима з раннього ранку і до пізнього вечора.

Проходячи повз старі пекарні, ви відчуєте аромат свіжоспеченого хліба. Кондитерські пропонують смачну домашню випічку та тістечка, а також символ селища "цукрові півники" та інші вироби з цукру.

Далі ви побачите Успенський Сокольський монастир, розташований на горі Стара Планина, у верхній долині річки Янтра, в 12 км від Габрово і в 4 км від архітектурного етнографічного заповідника Етара. Еко-шлях з'єднує монастир із заповідником.

Монастир був заснований в 1833 році і названий на честь його засновника Йосифа Сокольскова. Спочатку невелика дерев'яна церква була побудована в 1833 році, а фрески були закінчені через рік. Христо Цокев, художник з Габрово, пожертвував церковну ікону Діви Марії і Христа, яка вважається чудотворною і зцілює. У 1862 році батько Павло Зограф і його син Нікола з села Шипка прикрасили церкву фресками.

Монастир має великий двір, оточений житловими будинками. У центрі двору в 1865 році майстер Колю Фічето побудував великий кам'яний фонтан з вісьмома кранами. Сокальський монастир був оголошений історичним пам'ятником в 1973 році.

Формат проведення екскурсії
Змішана: автомобільна і пішохідна. Екскурсія проводиться професійним гідом - водієм.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
залежить від кількості осіб
У вартість не входить
Обід в місцевому ресторані. Вхідні квитки: Етарскій архітектурно етнографічний комплекс 5 BGN, Сокальський монастир 2 BGN.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK