• Екскурсії
  • Іспанія
Рупіт, Бесалу, Кастельфольіт-де-ла-Рока (в міні-групі)
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 9 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Бесалу, Рупіт, Кастельфольіт-де-ла-Рока,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура, Авторські
Опис

Зустрітися з каталонською глибинкою, проїхавши маршрутом, віддаленим від головних туристичних шляхів. Відчуйте спокій невеликих міст і сіл, що не змінювали свого укладу протягом декількох століть, помилуйтеся мальовничими рівнинними, гірськими і навіть вулканічними пейзажами, відкрийте для себе побут місцевих жителів, що живуть в стороні від метушні курортних центрів. Саме тут ховається невибаглива чарівність цих земель.

В цей день Ви побуваєте в середньовічних містах Бесалу і Рупіт, не одне тисячоліття з гідністю переносять негаразди всіх епох. Тут до сих пір зберігся дивовижний світ спокою і гармонії, а також залишилося чимало пам'яток романської архітектури, кожен камінь яких наповнений історією.

Середньовічне містечко Бесалу розташований в долині річки Флувія. Історичний центр міста є одним з найбагатших зібрань будівель романської архітектури. Перша згадка про Бесалу відноситься до Х століття, і в середні віки місто займало важливе місце на торгових картах того часу. Сучасне планування міста дещо відрізняється від початкової, проте дозволяє в загальних рисах простежити найважливіші пункти середньовічного поселення: єврейські лазні, церква монастирського ордену Св.Петра і Св.Юлія, госпіталь для пілігримів і т.д. На особливу увагу заслуговує величний міст, що веде в місто. Значимість Бесалу як одного з найцікавіших пам'яток середньовіччя пов'язано перш за все з цілісністю його архітектурного ансамблю.

Місто Рупіт був заснований на початку XI століття, коли в центрі гірського масиву Кольсакабра була закладена фортеця з такою назвою. Навколо фортеці стали будуватися будинки, в результаті чого сформувався місто, яка досягла свого розквіту в XVI-XVII століттях. З тих пір вигляд Рупіт практично не змінився, завдяки чому це місце стало справжнім музеєм середньовіччя під відкритим небом. Не випадково місто оголошене архітектурно-історичним пам'ятником. Тут можна побачити церкву Сан-Жуан-де-Фабрегас XI століття, церква Аргангела Михайла XVII століття і кілька інших церкв романського і пізніших періодів. Окремої згадки заслуговує дерев'яний підвісний міст, який з'єднує обидві частини містечка, розділеного невеликий, але бурхливою річкою. Ще два мости через річку були побудовані в Середні століття і з тих пір не перебудовувалися. У верхній частині міста розташований оглядовий майданчик, з якого відкривається вид на весь Рупіт і його околиці. Звідси можна також побачити, як на деякій відстані річка спрямовується в безодню з висоти 100 м, утворюючи мальовничий водоспад.

Під час екскурсії ви відвідаєте Кастельфольіт - місто на краю прірви, як називають його каталонці. Вона розташувався на краю базальтової скелі. Історичний центр містечка було зведено ще в середньовіччі, і всі будинки були побудовані з вулканічної породи. Ви побачите старовинну церкву Сан Сальвадор і насолодитеся панорамним видом гір з оглядового майданчика на скелі.

Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна. Екскурсія проводиться на комфортабельному 8-ми місцевому мікроавтобусі.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 75 €, діти (1-11 років) - 75 €, немовлята (0-1 років) - 0 €

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK