• Екскурсії
  • Греція
Аркаді - Курнас
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 8 годин
    Проводиться: з 25.06.2021 до 02.10.2021, Субота,
  • Пам'ятки по маршруту: ,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура
Опис

Ця програма веде мандрівників в центральну частину острова.

Ви полюбуєтесь архітектурою венеціанського бароко XVI століття і яскравими зеленими пейзажами, які не часто зустрінеш на спекотному узбережжі Криту. Наші гіди розкажуть дивовижну історію про героїчну боротьбу остров'ян за свою свободу і незалежність.

Потім в затишніомугірському селі, вас чекає приємна прогулянка по тихих мальовничими вуличками і по лісистому схилу серед старовинних акведуків і водоспадів. Тут вас чекає рясний смачний обід, який входить у вартість екскурсії. А унікальні солодощі та напої з плодів критського ріжкового дерева можна спробувати в невеликій лавці.

Далі, на фермі АГРЕК, вас чекає приємна прогулянка по квітучому саду і знайомство з традиційними промислами місцевих фермерів. Незвичайно красиве гірське озеро Курнас вабить до себе любителів красивих фотографій і спокійних прогулянок на водних велосипедах. Тут можна викупатися і поплавати, погодувати хлібом нахабних диких гусей і поспостерігати в смарагдових водах за гордістю озера - місцевою популяцією критських черепашок.

Перша зупинка - знаменитий на всю Грецію монастир Аркаді. Міжнародна організація ЮНЕСКО оголосила Аркаді Європейським Пам'ятником Свободи. Він є символом національної єдності не тільки критян, але і всіх греків!

Монастир будувався як фортеця і зіграв ключову роль у визвольній війні греків в 1866 році. Архітектура Аркаді дуже незвичайна і створюється відчуття, що кожен камінчик тут просякнуте енергією свободи і краси. Просторий внутрішній двір оточений високими стінами і арками, де луною загубилися дзвін сталі, хлопки пострілів і браво спів критських героїв. На дахах чернечих келій знаходяться вишки, бійниці, а старовинна венеціанська дзвіниця і сьогодні кличе на службу віруючих із сусідніх сіл.

Ви побачите склади, де монахи зберігають свої рясні запаси, стару трапезну, яка перетворена в музей, сховище для води, ввійдете в пороховий склад, який був підірваний під час тієї самої великої битви. Можна піднятися на другий поверх, звідки відкривається чудовий вид на монастир і його околиці. На задній стіні збройового складу знаходиться панно, що зображує картину битви за свободу. Всюди в монастирі багато квітів і винограду. Двухнефний храм присвячений святим Костянтину та Олені і Преображення Господнього. Монастир діючий, чоловічий, а його настоятель - добрий і товариський монах, який любить не тільки розповідати про свою батьківщину, але і розпитувати іноземців про далекі землях.

З Аркаді ми вирушаємо в село Аргируполи, яка знаходиться в горах, на висоті 700 метрів над рівнем моря. У давнину тут знаходився багатий і незалежний грецьке місто Лаппа. Слава про сильних і витривалих найманців з Лаппи гриміла по всій Греції. З античних часів Лаппа славилася також своїми джерелами і цілющою водою. Римляни, великі любителі водних процедур, побудували на тутешніх джерелах лазні, акведук і фонтани. Акведук частково зберігся до наших днів. Він прекрасно вписується в полудикий зелений прохолодний пейзаж.

Природа завжди була щедра до Аргируполи. Тут надзвичайно красиво - всюди розлогі Платанове і фруктові дерева, старовинні водяні млини, вкриті папороттю і мохом. Всюди чується дзюрчання гірських потоків, які, стікаючи з гір, утворюють невеликі струмки і водоспади. Аргируполи як ніби тоне в буйної прохолодною зелені.
Прогулянка в селі почнеться зі знайомства з плодами критського ріжкового дерева, а також солодощами, соусами і напоями з цього критського скарби. Дегустація в «ріжкової лавці» буде цікава не тільки любителям екзотичних смакоти, а й тим, хто уважно стежить за своїм здоров'ям.

У Аргируполи ми проведемо невеличкий тур по селу, а екскурсовод розповість і покаже багато цікавого. Далі, неподалік від старого млина, на зеленому схилі, де сьогодні влаштувалася затишна таверна, буде поданий рясний смачний обід, який включений у вартість екскурсії. Можна спробувати різноманітні страви традиційної крітської кухні. Тут є і невеликий ставок з живою гірської фореллю, яку шеф-кухар дивовижно запікає на вугіллі з оливковою олією і лимонним соком.

Після обіду ми вирушаємо до ферми АГРЕК. Старовинна крітська садиба з її садами і традиційними господарськими будівлями була відремонтована і облагороджена. Тепер сюди люблять приїжджати гості західного Криту. У АГРЕК прекрасно проводять час сім'ї з дітьми, романтичні пари, любителі агротуризму або красивих фотографій. Під час прогулянки по стежках ферми, екскурсовод TEZ TOUR познайомить вас з традиційними промислами місцевих фермерів: тут є майстерня ткалі і винороба, свечника і травника, пасіка, а також квітучі сади і пишні грядки повні критськими культурними і дикими рослинами.

Далі наш шлях лежить до найбільшого на Криті гірського озера натурального походження - Курнас (довжина 1080 м, ширина 880 м, глибина 22,5 м). З озера Курнас витікає річка Дельфіна, живлячи весь регіон прісною водою, в свою чергу озеро підживлюється з підземних джерел і гірських ключів, що беруть початок в горах Білі гори. Озеро Курнас входить в загальноєвропейську програму природної спадщини «Natura 2000» і є заповідником.

Якщо взяти напрокат водний велосипед і проплисти уздовж узбережжя, то можна поспостерігати за представниками двох "ворогуючих племен" - критськими довгохвостими і американськими червоновуха черепаха. У зелених диких берегів безліч чапель, диких качок, гусей, які дуже привітні особливо якщо у ваших руках є шматочок хліба. У бірюзових водах раз у раз миготять величезні золоті коропи і крихітні чорні качечки нирки.
Формат проведення екскурсії
Екскурсія проводиться на комфортабельному автобусі в групі до 50-70 осіб. Програму веде досвідчений російськомовний екскурсовод.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 55 €, діти (3-11 років) - 35 €, немовлята (0-3 років) - 0 €
У вартість входить
Обід в таверні.
У вартість не входить
Вхідні квитки в монастир Аркаді (дорослі 2 євро, діти до 18-ти років безкоштовно).

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK