• Екскурсії
  • Іспанія
Монтсеррат
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 9 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Монастир Монтсеррат,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура, Авторські
Опис

Один з головних символів Каталонії - гора Монтсеррат складається з гігантських скель, виняткових за своїм походженням, в яких відображена історія Іспанії. Чарівна краса цієї гори з її численними кам'яними вершинами була джерелом натхнення багатьох художників, музикантів і поетів.

Монтсеррат - бенедиктинський монастир, один з найстаріших в Іспанії. В даний час в монастирі проживає 80 ченців - служителів статуту Св. Бенедикта, які проводять свої дні в молитві і праці. Сюди ж щорічно стікаються тисячі жителів Каталонії поклонитися «Моренета» або «Смуглянці», як любовно називають каталонці покровительку своїх земель. Священний образ «смуглянки» - це фігура, виконана з дерева в романському стилі і водночас ставиться до XII століття. Сидяча на престолі з карбованого срібла, Мадонна тримає на руках немовля і куля, що символізує Всесвіт.

Згідно з легендою в одній з печер було знайдено зображення Божої Матері Монтсеррат. З тих пір це місце шанують святих і протягом багатьох століть сюди приходять паломники, щоб створити молитву Богоматері.
Благочестива спів і музика не затихають під склепіннями монастиря. Щодня в базиліці можна почути зачаровують чисті голоси хлопчиків монастирського хору Ла-Есколанія, традиційно виконують гімн Богоматері. Перші свідчення про існування хору відносяться до 1223 році, що робить його найдавнішої консерваторією в Європі. Гармонійне поєднання прекрасного співу і величного інтер'єру не залишить Вас байдужими.

Особливе задоволення від поїздки в Монтсеррат можна отримати, піднявшись на висоту монастиря, на панорамному поїзді, за 15 хвилин доставляє пасажирів по схилу гори від станції Моністроль. Лінія, що має протяжність трохи більше 5.080 м і долає перепад висот в 550 м, оснащена п'ятьма двовагонними електропоїздами, які поєднують принцип руху звичайного поїзда з зубчастою тягою по типу фунікулера.
Гірський поїзд Монтсеррат був відкритий 6 жовтня 1892 року і за короткий час він перетворився в найпопулярнішу залізницю в Каталонії. Сучасні поїзди мають вже мало спільного з паровими машинами, що почали підніматися на гору в далекому 1892 році, але враження від поїздки в монастир на фунікулері залишилися настільки ж свіжими і незабутніми.

Рекомендуємо взяти з собою зручне взуття і легку куртку або светр (Монтсеррат - це гора і дуже часто там буває прохолодно, навіть влітку).
Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна. На гору група піднімається на поїзді-фунікулері, підйом може тривати близько 15 хвилин. Загальний час перебування на Монсеррате становить приблизно 4 години.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 47 €, діти (1-11 років) - 34 €, немовлята (0-1 років) - 0 €
У вартість входить
Квиток на гірський поїзд.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK