• Екскурсії
  • Іспанія
Каркассон і Нарбонн
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 13 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Каркассон, Нарбонн,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура
Опис

Франція зі своєю історією, культурою та обрядами завжди притягувала до себе. Так багато перетнулися в цій дивній, незвичайно цікавій країні. Але у Франції є незвичайне, містичне, а від того ще більш привабливе місце - Лангедок. Ця область знаходиться на самому півдні країни.

Цей дивно багатий, різноманітний і родючий край здавна знаходився на перетині двох великих військових, а пізніше і торгових шляхів, від Середземномор'я до Атлантики через Аквітанію і з Іберії в серці Європи. Як не дивно, але саме ця благодатна область таїть в собі безліч таємниць. До однієї з них ми і спробуємо наблизитися.

В самому серці Лангедока знаходиться унікальна структура військової і оборонної архітектури - замок Каркассон, точно - не замок, а цитадель або величезна фортеця. Видовище, поставав перед очима воїнів, купців і мандрівників, вражало своєю потужністю і силою, пишністю і грандіозністю. Ця фортеця могла вмістити в себе десять звичайних (по тим уявленням) замків. Але виявлялося, що це не ізольована фортеця, а місто з фортифікаціями яких не бачив мандрівник того часу, що підноситься над річкою Од, і від того ще більш потужний і неприступний. Річка відокремлює Верхнє місто з його історичною частиною від Нижнього. Останнє, сучасне місто здавна називають «Піренейськими воротами». Його історія заворожує, а один тільки вигляд подвійного кільця потужної трикілометрової стіни з п'ятдесятьма двома вежами змусить тремтіти будь-кого.

Каркассон - останній релікт століття гігантів, що пішли в небуття. Це - «книга в камені», в якій простежується історія кожної епохи і по якій можна найкращим чином вивчати історію військового зодчества від стародавніх римлян до XIV століття.

Старе місто вражає своєю красою і цілісністю архітектурного ансамблю. Подвійне кільце старих фортечних стін (перше побудовано в римські часи, друге - в період середньовіччя), замок династії Транкавель, унікальний кафедральний собор святих Назарія і Цельсія, вузькі криві вулички - Ви ніби занурюєтеся в середні століття.

Провідні в цитадель Нарбоннські ворота з контрфорсами датуються XIII століттям. Це одна з найкрасивіших будівель, що збереглися з часів середньовіччя. Нарбоннські вежі, які захищали єдині в'їзні ворота цитаделі, були зведені під час правління Філіпа Сміливого. Складені з найкрасивіших грубо обтесаних блоків пісковика вежі піднімаються на 25 метрів, товщина їх стін досягає 4 метрів. Кожна вежа влаштована так, що може протистояти тривалій облозі самостійно. У Нарбоннських воріт стоїть пам'ятник жінці Каркасс. За переказами, після п'ятирічної облоги Каркассона чоловіка сарацинського царя хитрістю перемогла самого Карла Великого. Звідси, кажуть, народилася назва міста.
Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна.
Тип ваучера
printed-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 257 €, діти (1-11 років) - 147 €, немовлята (0-1 років) - 0 €
У вартість не входить
Програма не передбачає вхід всередину платних об'єктів відвідування. Вхідні квитки не включені у вартість екскурсії.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK