• Екскурсії
  • Греція
Таємниці православних святинь
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 8 годин
    Проводиться: з 25.06.2021 до 02.10.2021, Вівторок, Четвер,
  • Пам'ятки по маршруту: Храм Богородиці Цамбікі, Монастир Іпсен, Церква Святого Миколая Фундуклей, Село Аполлона, Монастир Святого Нектарія,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура, Авторські, Церкви та монастирі
Опис

Ви познайомитеся з християнськими реліквіями острова Родос, його традиціями і побутом.

В церкви Богородиці Тсамбікі зможете помолитися про здоров'я і народження дітей. Побуваєте в жіночому монастирі Іпсен, де зберігається шанована чудотворна ікона. Побачите візантійську церкву Святого Миколая з унікальними фресками. І доторкнетеся до древу і джерела життя в монастирі Святого Нектарія. Урізноманітнює паломництво по святих місцях відвідування традиційного села Аполлона і ситний обід з вином.

Станьте паломниками на Родосі і дізнайтеся історію приходу християнської віри на грецьку землю. Ви побуваєте в місцях, недоступних стандартному туризму і доторкнетеся до шанованим православним реліквіям Родосу.

Програма розпочнеться з відвідування храму ?VIII століття, присвяченого Богородиці Цамбіке - покровительці острова і охоронниці сімейного вогнища. Її чудотворна ікона багато століть перебувала на вершині важкодоступної скелі, куди на колінах піднімалися паломники, щоб попросити Богородицю про саме для них найдорожче - появі дітей. У 16 столітті ікону спустили вниз і побудували для неї окремий храм. Сьогодні ікона зберігається в різьбленому іконостасі в церкві Цамбікі, побудованої триста років тому в Додеканському стилі. Тут ви зможете побачити її своїми очима, доторкнутися до неї і помолитися. Гордість храму Цамбіка - унікальної роботи дерев'яний різьблений іконостас.

Рухаючись на південь, залишаючи позаду себе містечка і села, ми потрапляємо в особливу утихомирену атмосферу тиші і спокою. Це жіночий монастир Іпсен. Знайдена відлюдником Мелетісом, ікона Богородиці Іпсен послужила підставою для виникнення в цьому місці монастиря. Згодом біля ікони починають відбуватися чудеса, про які вам розповість екскурсовод TEZ TOUR. Пресвята Богородиця врятувала тут, у своїй іконі, не одне людське життя! Сам відлюдник Мелетіс, уродженець острова Родосу, був гідним прикладом служіння і віри, і після смерті він був зарахований до лику святих, і тільки у вас буде можливість доторкнутися до його благодатним мощам.

Покинувши монастир, ми попрямуємо до підніжжя гори Пророка Іллі, в унікальне село Аполлона, невідому стандартному туризму. Ви станете паломниками в невеликому храмі Животворящого Хреста і доторкнетеся до древу, окропленному кров'ю Ісуса. На іконостасі храму зберігаються чудотворні ікони Богородиці Кардіотіси і Богородиці Малої Азії. Історія їх появи - це зразок віри і терпимості людей абсолютно різних конфесій.

Далі, під час прогулянки по вузьких вуличках села, екскурсовод розповість вам про заняття місцевих жителів за старих часів і про те, як вони живуть сьогодні. Ви відвідаєте традиційний будинок-музей, дізнаєтеся секрети виготовлення мила на основі оливкового масла, яке ви зможете придбати в якості сувеніру, спробуєте справжнє сільське оливкову олію і місцеві вина. Тут же, в затишній традиційної таверні, вас чекатиме обід.

Далі ви побачите справжній шедевр візантійської архітектури - маленьку церкву Святого Миколи Чудотворця Фундуклей. Зсередини вона розписана фресками ?V століття на вельми незвичайні сюжети - дивовижну історію цих розписів і самої церкви вам повідає наш екскурсовод.

Остання зупинка в програмі - монастир Святого Нектарія. Ви дізнаєтеся про життєвий шлях першої людини, калонізованого грецькою церквою вже в наш час. Побачите Древо життя і невичерпне джерело, а також те саме місце, де Апостол Павло вперше звернувся до місцевих жителів з проповіддю про Христа, тим самим поклавши початок зародження християнської віри на острові Родос.
Формат проведення екскурсії
Екскурсія проходить в групі до 7 осіб у супроводі російськомовного гіда.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 128 €, діти (3-11 років) - 99 €, немовлята (0-3 років) - 0 €
У вартість входить
Обід і все вхідні квитки включені у вартість.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK