• Екскурсії
  • Чехія
Чехія християнська
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 7 годин
    Проводиться: з 24.10.2019 до 31.10.2019, Неділя,
  • Пам'ятки по маршруту: Свята гора, Тетін, Іоанн під Скелею,
    Тематика:
    Оглядові, Культурно-історичні, Авторські
Опис

Відвідування паломницьких і православних пам'яток Чехії.

Паломницька святиня Свята гора у Пржібрама. Більше 300 років над містом Пржібрам височить значуще для всієї Європи Маріанські місце паломництва. Уже здалеку вас будуть вітати його вежі і куполи, завдяки яким воно вважається одним з найпрекрасніших в Центральній Європі. Про його значення свідчить і той факт, що на Святій Горі папою Римським було надано статус «базиліка мінор», який мають лише найзначніші християнські храми в світі.

Тітки - місце мученицької кончини св. Людмили Чеської. Тітки, місто, де в середні століття стояв замок святої Людмили та чеського князя Боржівоем. Подружжя, колишні язичниками, прийняли Святе Хрещення від рівноапостольного Мефодія. Свята мучениця Людмила в цьому замку була задуха за наказом своєї невістки Драгомиров, яка захищала язичницьким жерцям. Але християнська віра тільки зміцнювалася в чеських землях - над місцем спочинку Людмили почали відбуватися чудеса. Пам'ять про святу Людмилі зберігають в Тітки і до цього дня.

Іоанн під Скелею - церква і мощі Святого Іоанна Пустельника, чудодійне джерело. Недалеко від Праги лежить маленьке селище, історія якого починається, коли тут в 9 столітті в печері під скелею оселився перший чеський пустельник Іоанн. Це і дало назву населеному пункту - Svat? Jan pod Skalou. Злі духи спокушали його, і він хотів піти з печер, але явився йому Іоанн Хреститель і дав Хрест, яким Іоанн потім вигнав демонів. Збереглося також переказ про те, що якось перший чеський правитель Борживой полював в тутешніх місцях і випадково поранив лань, що належала самітника. Закінчується кров'ю тварина показало князю печеру під скелею. Вражений умовами проживання святого, князь запропонував йому переселитися в свій замок, але Іван відмовився і попросив після своєї смерті побудувати тут капличку і освятити її ім'ям Іоанна Хрестителя. 42 роки угодник Божий провів в
затворі. Печера преподобного збереглася до нашого часу. Зараз старий скельний храм і печера святого Іоанна з'єднані з католицьким костелом Іоана Хрестителя. У центрі костелу знаходиться мармуровий надгробок, в якому покояться мощі святого. У печері можна побачити камінь, на якому молився преподобний і на якому збереглися відбитки ступень і колін святого, а також кам'яну ліжко святого Іоанна.

Поруч з костелом знаходиться джерело, що носить ім'я святого.

Формат проведення екскурсії
Формат екскурсії: змішана - автобусна і пішохідна. Екскурсія проводиться професійним гідом російською мовою.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 30 €, діти (3-11 років) - 30 €, немовлята (0-3 років) - 0 €
У вартість не входить
Вхідні квитки не включені у вартість екскурсії та оплачується додатково на місці - 170 крон.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK