• Екскурсії
  • Греція
Таємниці православних святинь
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 8 годин
    Проводиться: з 29.09.2021 до 02.10.2021, Вівторок,
  • Пам'ятки по маршруту: Храм святого Мирона, Источник, Монастир Горголаіні, Монастир Паліані, Монастир Врондісі, Озеро Заріс,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура, Церкви та монастирі
Опис

Ви познайомитеся з християнськими реліквіями і православними традиціями острова Крит, доторкнетеся до чудотворних ікон і мощів. Відвідайте три відомих і шанованих греками монастиря, куди рідко приїжджають туристи. Це монастир Горголаіні XIII століття, присвячений святому Георгія Побідоносця, жіночий монастир Успіння Богородиці Пальянов VII століття, найстаріший на Криті, і чоловічий монастир Вронтісі XIV століття, з багатою історією і неймовірно красивим видом на долину Мессара. Кожен з цих монастирів зіграв значущу роль в історії острова і всього християнства.

Завершиться екскурсія відвідуванням озера Заріс, знаменитого не тільки своєю чарівною красою, а й гірською фореллю, яку тут розводять. Тут ви зможете відпочити в тіні, зробити красиві фотографії, погодувати хлібом величезних риб, а на обід вибрати меню з фореллю або критською бараниною.

Ви зробите подорож в світ православ'я, дізнаєтеся історію християнства на Криті, ведучи свій початок від самого апостола Павла, а також відвідайте старовинні намолені храми і по-справжньому святі місця острова.

Наша перша зупинка буде зроблена в селі Святого Мирона. Ми з вами відвідаємо храм святого Мирона Чудотворця, в якому зберігаються його святі мощі і чудотворна ікона.

Трохи нижче по схилу знаходиться печерний скит, в якому жив і молився останні роки свого життя святий Мирон. У вас буде можливість набрати святу воду з ніколи не вичерпуючого джерела святого Мирона.

Також ми відвідаємо православний монастир святого Георгія Горголаіні. На території монастиря росте величезних розмірів кипарис - найбільший на Криті. У храмі монастиря зберігаються дві чудотворні ікони - святого Георгія Побідоносця і Пресвятої Богородиці, до яких дуже часто люди звертаються за допомогою у важкі моменти свого життя. Ви зможете попити води з джерела святого Георгія, води якого вважаються цілющими.

Жіночий монастир Богородиці Пальянов - найстаріший монастир на Криті, імовірно засноване в 4-му столітті. Монастир присвячений Успінню Богородиці. На його території росте священне дерево мирта, якому вже близько 16 століть. У стовбурі цього дерева укладена ікона Богородиці, лик якої можуть побачити лише чисті душею люди. У храмі монастиря зберігаються дві чудотворні ікони. Ікона Богородиці Міртідьотісси допомагає відновити втрачене здоров'я, а до ікони Богородиці Пальянов дуже часто звертаються жінки, які бажають зачати і благополучно народити дитину.

Монастир Врондісі, розташований недалеко від селища Заріс, був заснований в II-й Візантійський період. Храм монастиря складається з двох меж, присвячених святому Антонію і апостолу Фомі. У цьому монастирі писав ікони знаменитий іконописець Михайло Дамаскін. В даний час в храмі зберігаються три ікони іконописця Ангелоса, середини 16 століття. Перед входом до монастиря є джерело джерельної води, що виходить з гір Псілоріта, з дуже смачною і прохолодною водою. Джерело прикрашений мармуровою рельєфною плитою з фігурами Адама і Єви. А перед джерелом зростає величезний платан з дуплом всередині, розміром з невелику кімнату!

Для обіду ми зупинимося в мальовничому селищі Заріс, де є ферма з розведення риби: форелі, коропів, осетрів і окунів. У таверні нас чекає смачний обід з видом на величезні басейни з рибою.
Після обіду ми зробимо невелику зупинку на озері Заріс, де можна погодувати качок, зробити гарні фотографії і насолодитися приємною тихою атмосферою.
Формат проведення екскурсії
Екскурсія проводиться на комфортабельному мінівені в групі до 7 ми осіб. Програму веде досвідчений російськомовний екскурсовод.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 115 €, діти (3-11 років) - 89 €, немовлята (0-3 років) - 0 €
У вартість входить
Обід на форелеве фермі.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK