• Екскурсії
  • Греція
Гранд Тур
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 7 годин
    Проводиться: з 25.06.2021 до 02.10.2021, Четвер,
  • Пам'ятки по маршруту: Шоу програма в Іппікос Омілос, Фортеця Куле, Великий тур по місту Іракліон, Собор святого Тита, Вечеря в ресторані в селі,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура
Опис

Це невтомливо і захоплюючу подорож спеціально розроблено для найбільш близького знайомства з містом Іракліон.

Гучна, повна життя столиця Криту в другій половині дня вільна від туристичних груп і наповнюється особливим грецьким колоритом.

Наш тур починається в другій половині дня в невеликому амфітеатрі, де грецькі спортсмени в образах минойцев проведуть стародавній обряд подяки і "битву з биком".

Далі в центрі старого Іракліона ми проклали особливий маршрут, який дозволить не тільки побачити головні пам'ятки столиці, а й відчути себе "корінним греком". У програмі: венеціанська Лоджія, "фонтан левів" Морозіні, центральні собори Криту «Св. Тит »і« Св. Мінас », фортеця Куле з її" підводними скарбами ", а також перлина готичної архітектури - храм« Св. Петра і Павла ».

А на завершення Гранд туру для гостей TEZ TOUR - кулінарне шоу і вечеря в затишному ресторані за містом.

У садибі «Іппікос омілос» ростуть старовинні оливи (понад 300 років), живуть домашні тварини і навіть є кінна база. Але сьогодні ми розмістимося з амфітеатрі садиби, де пройде захоплююче шоу «Стародавніх минойцев». Актори, які грають ролі в цій музичній постановці, не такі прості як здаються! Це спортсмени, які не тільки станцюють стародавні минойские танці, а й продемонструють чудеса «тавромахии» - битви з биком. Звичайно, запаморочливі стрибки і інші містичні дії проходять без участі живого бика, його замінює майстерно виконаний гімнастичний снаряд, у вигляді справжнього бика.

Під час представлення зі смолоскипами та прапорами, мечами і щитами, дарами і підношеннями богині матері, артисти демонструють найдавніші традиції і ритуали Греції. У постановці трюків, танців і всього шоу брали участь грецькі вчені. Археологи та історики зробили все можливе, щоб видовище було максимально близько до оригіналу 4000-річної давності.

Далі, ми вирушаємо в великий сіті-тур по місту Іракліон - столиці і центру сучасного життя Криту. Враження від прогулянки по Іракліон вранці і в другій половині дня абсолютно різні! Вранці місто заповнений тисячами іноземців, а греки в спеку краще сидіти вдома або на пляжі. Після обіду сюди повертається справжня грецька колорит. Минуле й сьогодення йдуть рука об руку в цьому дивовижному місті. Гучний ринок є сусідами з бутиками відомих брендів, традиційні тихі таверни з багатоповерховими клубними кафе, а туристичні сувенірні лавки з маленькими магазинчиками авторських прикрас і сувенірів.

Ми почнемо в венеціанської фортеці Куле, яка блискуче збереглася без особливих реконструкцій і реставрацій, незважаючи на свій поважний 500-т літній вік! Це те саме місце, яке обрав знаменитий Жак Ів Кусто для розміщення сотні старовинних амфор, які він підняв на поверхню з дня акваторії Критського моря. Кусто не дожив до моменту, коли старовинні ворота занедбаної тоді фортеці відкрилися для відвідувачів, а венеціанська цитадель стала музеєм і будинком не тільки для його колекції, а й багатьох інших скарбів. У наші дні ми можемо не тільки подивитися на ті артефакти і почути їх дивовижну історію, а й піднятися на дах Куле, зробити незвичайні фотографії та погуляти в тиші кріпаків залів.

Старий центр Іракліон вже 600 років оточений венеціанськими стінами, тут екскурсовод TEZ TOUR познайомить вас з чудовою архітектурою міста, його таємницями і героїчною історією. Ми відвідаємо важливі і знамениті для греків місця, які чомусь рідко показують іноземцям. Почнемо з Собору святого Міни - покровителя міста Іракліон. Собор багато прикрашений фресками і різьбленням, всі важливі міські заходи починаються з благословення тут на площі, де, до речі, живуть сотні нахабних голубів. Потім, ми пройдемо по вузенькій пішохідної вулиці Дедала прямо до історичного центру міста і його основну пам'ятку - фонтану Морозіні - одному з найкрасивіших споруд острова Крит. Завдяки роботі археологів і реставраторів, фонтан працює, як і 400 років тому. Далі ви побачите собор святого Марка, зараз в ньому розташована картинна галерея (її можна відвідати у вільний час).

Венеціанська лоджія - прекрасний зразок архітектури. Ви дізнаєтеся про історію співіснування двох культур протягом 400 років: венеціанської і грецької. У будівлі лоджії розташована мерія м Іракліон. Наступний об'єкт - собор святого Тита (покровителя острова). Екскурсовод розповість про архітектуру храму, про першому єпископі острова Крит святому Титі і покаже священний золотий посудина з його мощами, до якої можна прикластися або докласти особисту річ для її благословення. На завершення подорожі по столиці Криту, ми відправимося в єдиний на острові готичний собор св. Петра і Павла. Дивовижне величезна споруда будувалася більше ста років, потім, простоявши кілька століть, було пошкоджено під час війни. У 2017 році закінчився довгий ремонт, і ті хто отримав дозвіл від настоятеля, можуть не тільки побувати тут на екскурсії, а й відчути унікальну атмосферу середньовічної Європи.

Приємним завершенням великого туру стане вечеря за містом в ресторані «Оливка і м'ята». Господиня ресторану працює тут шеф-кухарем, вона особисто проведе для наших гостей невелике кулінарне шоу і поділиться з гурманами секретами грецької високої кухні.
Формат проведення екскурсії
Екскурсія проводиться на комфортабельному мікроавтобусі в групі до 20-ти чоловік. Програма проходить у другій половині дня, дозволяє зберегти сніданок і обід в готелі, а також провести час на пляжі вранці. Програму веде досвідчений російськомовний екскурсовод.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 95 €, діти (3-11 років) - 75 €, немовлята (0-3 років) - 0 €
У вартість входить
Квитки на минойское шоу, у фортецю Куле. Вечерю.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK