• Екскурсії
  • Греція
Вечірня чарівність
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 8 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Монастир Превели, Курталіотська ущелина, Місто Ретімно, Кулінарне шоу старого кондитера, Кава і дегустація сиру в гостях у Маркоса,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура, Церкви та монастирі, В інше місто, Вечірні, З дегустацією
Опис

Ви будете зачаровані романтичною атмосферою красивого венеціанського міста на Криті і "вечірньою прогулянкою" загадковим каньйоном.

Почнемо з чашечки грецького кави, меленого на ручному кам'яному млині і дегустації гірського сиру. А в легендарному і шанованому греками монастирі Превели доторкнемся до однієї з найважливіших християнських реліквій острова - Чудотворного Хреста. Брати монахи спеціально для гостей TEZ TOUR витягнуть Хрест зі сховища і благословлять бажаючих.

У Курталіотскій ущелині ви побачите "чудовий" водоспад і "камінь бажань".

А в фіналі - місто Ретімно і його вузькі казкові вулички, кулінарне шоу старого кондитера, архітектура венеціанського бароко і вечеря з вином в одній з кращих рибних таверн в венеціанському старому порту. Це екскурсія для романтиків і дослідників.

Почнемо з чашечки кави і дегустації сиру в гостях у Маркоса - місцевого горця, який організував у своїй садибі невеличкий центр критської смакоти. Гості можуть спробувати тут не тільки сир і каву, але і добірні сорти оливкової олії і вин, мед із завищеною талією Лівійського моря, чаї, спеції і прянощі. Навіть оливки тут маринують по-своєму, а традиційні солодощі і сьогодні роблять вручну, як і сотню років тому.

Монастир Превели, куди ми вирушимо далі, в другій половині дня вільний від туристичних груп, монахи виходять зі своїх келій і монастирське життя постає перед гостями у всій красі. Увечері наш досвідчений екскурсовод зможе провести екскурсію в тиші, створити правильну атмосферу і передати дух самого монастиря. У Превели зберігається одна з найважливіших і шанованих реліквій острова Крит - Святий Чудотворний Хрест з тріскою з хреста, на якому був розп'ятий Ісус Христос. Ви зможете прикластися до Чудотворного Хреста, поспілкуватися з ченцями і відвідати скарбницю Превели (багатий музей), а також помилуватися видами на море і невеликим зоопарком, де живуть лами, кози кри-кри, павичі, індики і папуги.

Наступний пункт програми - Курталіотский каньйон, або Ущелина ляскаючих вітрил. В післяобідній спекотній час у нас з'являється унікальна можливість спуститися сходами в найкрасивіше місце каньйону. Тут на його дні ви чітко почуєте звук, що нагадує кастаньєти або ляскаючі вітрила - такий ефект створює вітер. Вас чекають захоплюючі види, унікальні ендемічні рослини, гірська річка і водоспад з чистою джерельною водою, яку можна не тільки побачити і помацати, але і попити! У небі над ущелиною часто можна побачити величезних критських орлів-бороданів, а на схилах гір - диких кіз кри-кри. Енергетика цього місця просто заворожує всіх мандрівників!

Завершиться екскурсія в романтичному місті Ретімно. Тут венеціанські будови є сусідами з турецькими будинками, а поруч з православним собором розташована мечеть. Вік багатьох будинків перевищує 500 років! Вечірня прогулянка залишить незабутні враження: з кожного венеціанського дворика ллється музика, на набережній світло, як вдень, всюди посмішки людей і гарний настрій. Екскурсовод покаже потаємні куточки старого вечірнього Ретімно, проведе по звивистих вуличках і покаже кращі зразки венеціанської, турецької та грецької архітектури, старовинну Лоджію, маяк і фонтан Рімонді.

В одному з будинків працює кондитерська майстра Георгоса, який вже більше 70-ти років вручну готує національні критські солодощі за традиційним рецептом. Спеціально для вас дідусь Георгос особисто продемонструє чудеса поводження з листковим тістом! А на завершення красивого дня вас чекає вечеря в одній з найкращих рибних таверн Ретімно і вільний час, щоб зробити незабутні фотографії, відвідати сувенірні лавки або випити кави в одному з місцевих кафе.
Формат проведення екскурсії < br> Екскурсія проводиться на комфортабельному автобусі в групі до 35-ти чоловік. Програма проходить у другій половині дня, дозволяє зберегти сніданок і обід в готелі, а також провести час на пляжі вранці. Програму веде досвідчений російськомовний екскурсовод.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 86 €, діти (3-11 років) - 68 €, немовлята (0-3 років) - 0 €
У вартість входить
Вечеря в таверні на набережній, дегустація в крамниці і вхідні квитки в монастир Превелі.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK