• Екскурсії
  • Франція
Замки Луарскої долини
Відправлення з:
  • Тип: Індивідуальна
    Мова: Русский
  • Тривалість: 12 годин
    Проводиться: з 09.01.2023 до 31.03.2023, щодня
  • Пам'ятки по маршруту: Замок Амбуаз, Замок Шенонсо, Замок Шамбор,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура, Палаци та садиби
Опис

В силу свого розташування - в центрі Франції і безпосередній близькості від Парижа - долина Луари (Loire) протягом більше 600 років забудовувалася столичною елітою. Тут плелися інтриги і кипіли амурні пристрасті французьких королівських осіб, що дали чимало сюжетів для романів Дюма. Різноманіття архітектури замків, вдало «вписаних» в зачаровуючі пейзажі, залучають в долину не тільки любителів історії, але і всіх цінителів прекрасного. Традиційно до замків долини Луари відносять 42 палаци, хоча їх загальна кількість наближається до 300.

У ексурсію включено відвідування разом з гідом замків Амбуаз і Шенонсо і зовнішній огляд замку Шамбор

Замок Амбуаз
Замок Амбуаз безпосередньо пов'язаний з історією життя відразу трьох королів - Карла VIII, Людовика ХII, Франциска I - і знаменитого Леонардо да Вінчі, якого Франциску I вдалося запросити до Франції. Саме тут, в Амбуазе, великий італієць провів останні роки свого життя. На жаль, сьогодні з усього ансамблю зберігся тільки Королівський будинок, фасад якого виходить на Луару, каплиця Святого Юбера і дві вежі - Мінімська і вежа Гюрто. Найпрекрасніша частина замку - безсумнівно, каплиця Святого Юбера, дивовижні кам'яні візерунки якого часто порівнюють з мереживами.

Замок Шенонсо
В самому серці долини Луари стоїть замок Шенонсо. Його «народна» назва - «Замок Дам», і це одне з найулюбленіших, відомих і відвідуваних споруд у Франції. У своєму нинішньому вигляді замок був заснований в період з 1513 року по 1521 Томасом Бойє. Чудовий ландшафт, сади у французькому стилі і парк, які оточують замок, справляють незабутнє враження. Шенонсо чудовий не тільки своєю архітектурою та історією, але ще й багатством своїх колекцій: меблі в стилі епохи Відродження, настінні килими і гобелени 16 і 17 століть і численні картини Рубенса, Пріматіччо, Корреж, Тенторе, Ріго, Наттье, Ван Лоо і Миньяра.
Тут, крім відвідування самого замку, можна зайти в Музей воскових фігур, прогулятися по лабіринту, продегустувати вина в льохах цитаделі.

Шамбор
Казковим палацом постає замок Шамбор, в якому за п'ять століть його існування жили від сили років двадцять, використовуючи його лише для полювання і тимчасових розваг. З цієї причини внутрішнє оздоблення залів бідніше ніж його архітектурні композиції, і під час поїздки туристи зазвичай оглядають замок лише зовні.

Екскурсія проводиться російською мовою ліцензованим гідом-водієм. Вхідні квитки в платні об'єкти відвідування не включені у вартість екскурсії та купуються додатково на місці.

Формат екскурсії: змішана - автомобільна і пішохідна.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
залежить від кількості осіб
У вартість входить

Транспортное и экскурсионное обслуживание.

У вартість не входить

Входные билеты в платные объекты посещения не включены в стоимость экскурсии и приобретаются дополнительно на месте. Стоимость билетов:

  • Шамбор – 15 евро/взр, до 18 лет - бесплатно.
  • Шенонсо- 15 евро/взр, до 7 лет - бесплатно.
  • Амбуаз -14 евро/взр, до 7 лет - бесплатно.

Осуществляется предварительная бронь билетов.

Важно! Вход во все музеи строго с негативным ПЦР- или антиген-тестом (с 12 лет), или со свидетельством о вакцинации, одобренной ЕС вакциной. Посещение в масках.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK