• Екскурсії
  • Чехія
Кутна-Гора
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 5 годин
    Проводиться: з 22.11.2021 до 31.03.2022, Неділя, Четвер,
  • Пам'ятки по маршруту: Собор Святої Варвари, Королівський Монетний двір, Архідеканат Святого Якова,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура
Опис

Утворений на початку XIII століття в результаті злиття гірницьких селищ, місто Кутна-Гора швидко став відомим у всій Чехії і став другим за багатством - завдяки багатим покладам срібла (в Середні віки показники досягали третини всього загальноєвропейського видобутку). Звичайно, в місті жило тоді багато найбагатших людей. І, звичайно, вони не могли не хотіти хоч якимось чином утерти ніс Празі. Так виник, наприклад, Собор Святої Варвари, католицький собор в стилі пізньої готики з абсолютно унікальною причиною споруди - будинок відразу несло репрезентативні мети. Спочатку будучи лише капелою за релігійним значенням, собор відразу став архітектурним конкурентом свого празького аналога.

Звичайно, крім Собору Святої Варвари Вам належить прогулянка по історичному центру міста, включеному до списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО. Ви побачите класичні для королівського міста Монетний Двір, класичний для європейського міста бароковий чумний стовп і класичні для Чехії затишні вузькі вулички.

Але в Седлеце, в передмісті міста, Ви зустрінете те, навіщо люди з усього світу приїжджають сюди. Каплиця готичного собору, інтер'єр якої повністю виконаний з людських кісток. Історія каплиці почалася, коли один чернець привіз трохи землі з Єрусалиму і таким чином освятив кладовище. З тих пір поховання тут стали дуже популярні, а епідемія чуми і гуситські війни значно додавали кількість смертей. На кладовищі просто не вистачало місця для нових поховань, і кістки почали складати в усипальниці. Потім же, із зібраних там кісток різьбяр по дереву оформив інтер'єр каплиці - з величезною люстрою, де хоч один раз, але зустрічається будь-яка кістка людини, або, наприклад, зі своїм підписом, виконаної з того ж матеріалу. Ми запрошуємо і Вас поринути в містичну атмосферу цього місця!
Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 30 €, діти (1-11 років) - 27 €, немовлята (0-1 років) - 0 €
У вартість не входить
Вхідні квитки в Костніца і Собор святої Варари (210 чеських крон) не включені у вартість екскурсії та оплачуються додатково на місці.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK