• Екскурсії
  • Греція
Калавріта - Патри
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 13 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Горная железная дорога, Монастырь Мега Спилео, Собор Андрея Первозванного, Село Калавріта, Город Патры,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура, Церкви та монастирі, В інше місто
Опис

Програма двох екскурсій по Пелопоннесу за один день!

Вас чекає захоплююча подорож в містечко Калавріта по красивій зубчастій залізниці, що пролягає уздовж мальовничої ущелини. Після прогулянки по Калавриті Ви відвідаєте величний монастир Мега Спілеон. Тут, у Великій печері, пробивається на поверхню знамените Святе джерело, а в храмі монастиря зберігається унікальна чудотворна ікона руки самого Апостола Луки. У фіналі екскурсії вас чекає прогулянка по місту Патри і відвідування головного скарбу столиці півострова – собору Андрія Первозванного.

Ми вирушаємо в гірське село Калаврита на маленькому потязі, який ходить через гірську ущелину по самій вузькій залізниці в світі! Відстань між рейками тут всього 75 см, а мальовнича прогулянка на «поїзді-зубастику» (зубастик, тому що дереться вгору по ущелині з допомогою спеціального механизам з зубчастими рейками і колесами, за принципом годинникових шестерень) пролягає 22, 5 кілометра і займає 40 хвилин.

Перша зупинка — гарне грецьке селище біля підніжжя гори Ароания на висоті 750 м. Знаменита Калаврита – одна з обителей грецького героїзму, проявленого тут у різні часи і за різних обставин. Історія, що трапилася в селі під час Другої світової війни, — окрема трагічна сторінка життя села, з якою вас обов'язково познайомить екскурсовод TEZ TOUR. Крім історичної цінності Калавріта манить і дивовижними гірськими пейзажами, які в зимову пору року стають декораціями справжнього лижного курорту!
Прогулянка по самому селу Калаврита приносить справжнє задоволення, тут можна не тільки познайомитися з місцевими жителями, але відчути національний колорит, насолодившись смаком і ароматом варення з рожевих пелюсток в будь-якій з лавок, де місцеві господині варять солодощі кожна з власним, секретним рецептом.

Далі ви підете в гірський монастир Мега Спилеон, на території якого знаходиться печера, де зберігається головна святиня Пелопоннесу – найдавніша у християнському світі ікона, написана ще за життя Діви Марії. Ікону Богородиці Великопещерной за переказами створив в 1 столітті н. е. сам апостол Лука – створив унікальним методом, виліпив її з воску і мастики. Ікону чудесним чином знайшла дівчина-пастушка Єфросинія і афінські ченці Симеон і Феодор в печері, над якою і був згодом побудований монастир. Багато разів за останню тисячу років монастир горів, золоті оклади ікони плавилися, але сама ікона, зроблена з мастики і воску, чудесним чином зберігалася, лише зображення почорніло від пожежі, але ікона не втратила своєї життєдайної сили, яку відчуває будь-який віруючий, хто до неї прикладається.

Після подорожі на паровозику, прогулянці по селу і перебування в монастирі потрібно підкріпити сили. Неподалік від Мега Спилеон розташувалася велика садиба «Гранд Шале», тут для наших гостей накритий традиційний обід з вином, а також представлена велика колекція сувенірів, яка включає натуральні домашні продукти (вино, мед, варення, оливкове масло, солодощі). І звичайно, буде достатньо вільного часу для панорамних фотографій з балкона, дегустації страв і покупки вподобаних товарів.

Як це і належить за стандартами міні-групових екскурсій від TEZ TOUR, програма охоплює об'єкти відразу двох екскурсійних програм. Наша подорож продовжиться вже в іншому регіоні півострова. Ми відвідаємо найбільше місто Пелопоннесу і третє за величиною місто Греції після Афін і Салонік – Патри. Це дуже затишне, зелене, спокійне і доброзичливе місто, яке стало культурною столицею Європи в 2006 році. Однією з візитних карток міста служить фантастичний 2-х кілометровий міст Rion-Antirion, побудований до Олімпіади 2004 р. і з'єднує Пелопоннес з материком. Патри умовно діляться на дві частини: більш древній Історичний Верхнє місто і, сплетений з мережив зелених вулиць, колоритних площ і набережної, Отонос-Амаліас Нижнє місто.
Центром Верхнього міста є замок, споруджений 1400 років тому на руїнах древнього акрополя, який протягом тисячі років героїчно витримував облоги арабів, італійців, турків і фашистів. Внутрішній двір замку зараз перетворений в красивий публічний парк. Не менш цікавий реконструйований давньоримський Одеон, який служить відкритим театральним майданчиком.

Серце нижнього міста — найбільший храм країни, — величний Собор Святого Андрія Первозванного. Тут зберігаються мощі і частина чудотворного хреста «хрестителя всієї Русі». Андрій Первозванний-один з дванадцяти апостолів Христа, проповідував християнство в Малій Азії, Греції, Скіфії і доходив навіть до Києва. Архітектура храму, його внутрішнє оздоблення і масштаб споруди захоплюють, а історія життя і смерті апостола Андрія, безумовно, цікава і близька всім слов'янам.
br>Формат проведення екскурсії < br > змішана: автобусна і пішохідна. Екскурсія проводиться на комфортабельному автобусі в складі міні-групи до 30-ти чоловік. Екскурсія проводиться професійним російськомовним гідом.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 127 €, діти (3-11 років) - 97 €, немовлята (0-3 років) - 0 €
У вартість входить
Квитки на поїзд, обід з вином, дегустація традиційних продуктів, квиток в монастир Мега Спилеон.
У вартість не входить

Чай и другие напитки в таверне.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK