Віза

Оформлення візи в Італію для громадян України

Увага! Візи оформляються для Туристів за умови придбання туристичного продукту (туру) Компанії Тез Тур в дану візову країну.
УВАГА! З 11 червня 2017 року громадянам України не потрібна віза для в'їзду в країни Шенгенської угоди в тому випадку, якщо вони є власниками біометричних паспортів і тільки в тому випадку, якщо вони планують перебувати в країні Шенгену не більше 90 днів протягом півріччя.
Більш детальну інформацію Ви можете знайти тут  - на веб-сторінці Європейського Союзу (українською та російською мовами).

З 00:01 11 червня 2017, Візовим центром Італії більше не будуть прийматися будь-які запити на отримання шенгенської візи від українських громадян, що мають біометричні паспорти, згідно рішення комітету співпраці Консульств країн Шенгенської Угоди в Україні.

УВАГА! З 23.06.2015 консульства Італії ПОЧИНАЄТЬСЯ ЗБІР біометричної інформації (відбитків пальців) ПРИ ПОДАЧІ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ВІЗИ, ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ, що особиста присутність В ВІЗОВИЙ ЦЕНТР ІТАЛІЇ ТИХ ЗАЯВНИКІВ, ЯКИМ НА МОМЕНТ ПОЇЗДКИ БУДЕ 12 РОКІВ І СТАРШЕ.

УВАГА!! Туристи, раніше здавали біометричні дані в візових центрах і консульствах інших країн Шенгенської угоди можуть бути викликані для повторної здачі біометричних даних у візовому центрі Італії. Просимо враховувати цю інформацію при бронюванні туру
УВАГА!! Візовий центр посольства Італії в Україні не буде працювати в наступні дати:
22.04.2019, 25.04.2019, 01.05.2019, 09.05.2019, 02.06.2019, 15.08.2019, 25-26.12 2019.

Для в'їзду в Італію громадяни України повинні мати біометричний закордонний паспорт, або звичайний закордонний паспорт з візою, яка видається консульством Італії в Україні.

ПОДАННЯ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ВІЗИ ДО ІТАЛІЇ В СУПРОВОДІ ПРЕДСТАВНИКА TEZ TOUR:
подача документів в супроводі представника TEZ TOUR можлива в містах, в яких є регіональний офіс компанії TEZ TOUR - Києві, Дніпропетровську, Одесі, Харкові та Львові.

Пакет документів для оформлення візи необхідно передавати до відповідного регіонального офіс.

Адреси регіональних офісів, на які слід відправляти документи і адреси електронної пошти для консультацій:
Київ visa@teztour.com.ua   Харків kharkov@teztour.com.ua
Одеса odessa@teztour.com.ua   Львів lvov@teztour.com.ua
Дніпропетровськ book.dnk@teztour.com.ua      

Після отримання документів регіональним офісом узгоджується дата і час прибуття туристів (при собі потрібно мати внутрішній паспорт) в візовий центр для здачі біометричних даних.

Увага! Крайній термін подачі документів до регіонального офісу для оформлення візи в Італію - не менше 10 робочих днів до заїзду в готель. При вильоті туристів з інших міст (регіонів) необхідно додавати до крайніх термінів мінімум 2 робочих дня для пересилання документів кур'єрською поштою.

При подачі документів в візових центрах Італії в регіонах до крайніх термінів необхідно додати 2 робочих дня для пересилання документів кур'єрською поштою.

Документи для оформлення візи можуть бути подані до візового центру не раніше, ніж за 90 днів до початку туру і не пізніше 12 календарних днів до початку туру.

Шановні колеги, при бронюванні турів в Італію обов'язково вносьте в заявку ВСІ Паспортні дані туристів точно і коректно, а саме:

- прізвище, ім'я, дату народження туриста;
- серію і номер паспорта, терміни його дії, ким виданий;
- громадянство.

Необхідно враховувати, що невідповідність даних в закордонному паспорті і даних, внесених Вами в заявку, може привести до відмови у видачі візи або помилку в отриманої візою.

Увага! Документи для оформлення візи приймаються тільки в повному комплекті, підготовленому відповідно до списку необхідних документів і розкладеному по кожному туристу окремо.

При відправці документів необхідно передавати опис переданих документів (паспорта, дозволу на виїзд дитини, пенсійні посвідчення, свідоцтва про смерть і т.д.).

Опис документів.

Увага! Документи для оформлення візи подаються в консульство тільки при наявності 100% оплати за тур, а також одночасно на всіх туристів, що їдуть разом.

Вимоги до документів.

ВАЖЛИВО! Всі документи, які подаються з анкетою на отримання візи, повинні бути переведені на італійську чи англійську мову крім копій паспортів, підтвердження бронювання квитків та страхового поліса.

УВАГА! НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ В РОБОТУ:

- продовжений паспорт. Європейський Союз не приймає паспорта з терміном дії понад 10 років.
- документи, в яких є позначки про порушення візового режиму при поїздках в країни Шенгенської угоди.

Список необхіних документів для оформления візи в Італію 

Перед відправкою пакету документів до візового відділу ще раз уважно перевірити всі надані документи і їх відповідність вимогам. Якщо якихось документів не вистачає або вони не належним чином оформлені, не відправляйте їх.

Звертаємо Вашу увагу на те, що доопрацювання документів займає певний час, і це може привести до несвоєчасної підготовки документів для подачі в консульство і, отже, неможливість виконання Вами договірних зобов'язань перед туристами.

  1. Анкета туриста № 1

ВАЖЛИВО! Заповнюється на кожного туриста, включаючи дітей будь-якого віку, і підписується кожним туристом ОСОБИСТО.

- в анкеті туриста обов'язково заповнюються всі пункти анкети;
- анкета повинна бути заповнена розбірливим почерком або набрана на комп'ютері.

        2. Анкета туриста № 2 (Подається в Консульство!) NEW !!! заповнюється он-лайн в особистому кабінеті агентства.
Робота по створенню / редагування анкети проводиться на окремій сторінці, перехід на яку здійснюється по посиланню "Анкета" (знаходиться в нижньому, правому кутку туристичної заявки).

Анкета заповнюється на кожного туриста, якому необхідна віза (в т.ч. для інфантів).

Увага!!! Анкета заповнюється тільки англійською мовою !!!

Необхідно враховувати, що невідповідність даних в закордонному паспорті і даних, внесених Вами в онлайн-анкету, може привести до відмови у видачі візи або помилку в отриманіі візи.

Заповнені агентством анкети НЕ проходять повторної перевірки, і агентство несе відповідальність у разі надання невірних даних.

Звертаємо Вашу увагу на те, що внесені при створенні заявки паспортні дані туристів автоматично інтегруються в анкету, яка подається в Посольства Італії, інші пункти анкети заповнюються в он-лайні самостійно агентством.

Неправильно заповнена анкета ( помилки, недостовірна інформація, в повному обсязі заповнена анкета, без 2-х підписів туриста в анкеті і т.п.) може привести до відмови у видачі візи !!!

Анкету необхідно роздруковувати на 2-х аркушах, з двох сторін.

ВАЖЛИВО! Кожна анкета підписується туристом ОСОБИСТО, в двох місцях:
на 3-й сторінці в розділі 37 і на 4-й сторінці в нижній правій частині анкети:
 - осередки з текстом "Підпис"

Для неповнолітніх дітей анкета ТАКОЖ необхідна, і вона підписується або батьком, в чий паспорт вписана дитина, або одним з батьків, у супроводі якого дитина буде в поїздці.

ДІТИ ДО 18 РОКІВ САМОСТІЙНО НЕ розписуються в анкеті !!!

Інструкція по он-лайн заповнення анкетиО

Зразок заповнення анкети в Італію (дорослий)

Зразок заповнення анкети в_Італію (дитина)

          3. Закордонний паспорт (без обкладинок) + копії всіх сторінок з відмітками (по 2 розвороту на кожну сторону листа формату А4) + всі діючі закордонні паспорти та копії всіх сторінок c 1 по 32 (з 2 розвороту на кожну сторону листа формату А4):

- паспорт, діючий більше 90 днів після закінчення планованої поїздки;
- паспорт не повинен: бути пошкоджений, порваний, забруднений, мати сторонні записи, відмітки та ін .;
- все виправлення в паспорті повинні бути завірені печаткою зробив їх установи або ВВІРу;
- паспорт повинен мати мінімум 2 чисті сторінки для наклеювання візи;
- в паспорті ОБОВ'ЯЗКОВО повинна бути підпис власника;
- при наявності вписаних в паспорт одного з батьків дітей - повинні бути вклеєні фотографії дітей з 5 років, і, додатково на КОЖНОГО дитини, в паспорті повинно бути 2 чисті сторінки для наклеювання візи.

ВАЖЛИВО! Діти до 18 років можуть бути вписані в паспорт батьків, але ми рекомендуємо дітям з 16 років мати свій проїзний документ.

          4. ДВІ фотографії:

Вимоги до фотографій:

- фотографія повинна бути кольорова, виконана СУВОРО на білому тлі, форматом 3,5 х 4,5 см;
- фотографія повинна бути зроблена не раніше 6 місяців до дати подачі документів у візовий відділ, і мати максимальну схожість з її власником;
- особа на фотографії повинно займати 70-80% площі фотографії;
- зображення повинне бути чітким і ясним.

           5. Копія внутрішнього паспорта:

- копії всіх сторінок з відмітками (по 2 копії розворотів на кожну сторону листа формату А4).

          6. Копія свідоцтва про шлюб / розлучення, смерть чоловіка / дружини (з перекладом на італійську чи англійську мову).
          7. Довідка з місця роботи:
Довідка надається на фірмовому бланку з зазначенням актуальних адреси і телефонів установи / роботодавця, який видав довідку. У тексті довідки повинна бути наступна інформація:

- повна назва установи / роботодавця; особисті дані співробітника, якому видається довідка; дата надходження на роботу / роботодавця; займана посада та заробітна плата (з розшифровкою заробітної плати помісячно за останні 6 місяців);
- в довідці обов'язково вказати, що за цим співробітником, на період його поїздки в Італію, зберігається робоче місце і щомісячний оклад;
- довідка повинна бути підписана керівником організації і головним бухгалтером або начальником відділу кадрів;
- директор і головний бухгалтер не можуть підписувати довідку самі собі, - в такому разі довідку підписує їх заступник.

Довідка дійсна протягом одного місяця (30 днів) !!!

Прохання перед відправкою документів перевіряти достовірність телефонів та інформації, зазначених в довідці з місця роботи.

Довідка перекладається на італійською або англійською мовами. Переклади повинні бути зроблені особою, яка володіє італійським або англійською мовою, так як неправильні або неточні переклади можуть привести до непорозуміння або відмови у видачі візи.

           8. Приватні підприємці надають:
- копію свідоцтва про реєстрацію приватного підприємця (з перекладом на італійську чи англійську мову), або
- копію податкової декларації з печаткою податкової або копію електронного звіту за останній звітний період з квитанцією №2, або оригінал довідки про доходи з податкової служби за останні 6 місяців (з перекладом на італійську чи англійську мову).

           9. Працівники приватних підприємців надають:
- довідку з роботи із зазначенням зарплати (з розбивкою заробітної плати помісячно за останні 6 місяців) з перекладом на італійську чи англійську мову;
- копію свідоцтва про реєстрацію роботодавця, завірену печаткою роботодавця (з перекладом на італійську чи англійську мову).

          10. ПРИВАТНІ НОТАРІУСИ надають:
- копію свідоцтва про право на зайняття нотаріальною діяльністю (ліцензія) (з перекладом на італійську чи англійську мову);
- копію реєстраційного свідоцтва (про реєстрацію приватної нотаріальної діяльності) (з перекладом на італійську чи англійську мову);
- декларацію про доходи з печаткою податкової інспекції або оригінал довідки про доходи з бухгалтерії (з перекладом на італійську чи англійську мову).

          11. Пенсіонери надають:
- копію пенсійного посвідчення з перекладом на італійську чи англійську мову.

          12. Фінансове забезпечення для всіх туристів (на КОЖНОГО туриста, включаючи дітей будь-якого віку):
- копія іменної кредитної картки (лицьового боку, на якій зазначено прізвище та ім'я) дійсної за кордоном з чеком (оригінал) з банкомату (дійсного протягом трьох днів !!!), на якому вказаний баланс за рахунком; або
- копія кредитної картки і оригінал довідки з банку, якщо картка не іменна (дійсною протягом одного місяця), про стан банківського рахунку (в будь-якій валюті), з перекладом на італійську чи англійську мову, або
- оригінали та копії дорожніх чеків (travel cheques) і квитанції про їхню покупку, або-виписка про рух грошей по поточному рахунку за останні три місяці, із зазначенням залишку (дійсна протягом 30 днів), з перекладом на італійську чи англійську мову, або
- виписка про рух грошей по поточному рахунку за останні три місяці, із зазначенням залишку (дійсна протягом 30 днів), з перекладом на італійську чи англійську мову.

Рекомендуємо надавати довідку з банку і для власників іменних карт, тому що чек з банкомату дійсний тільки три дня !!!

У довідці з банку ОБОВ'ЯЗКОВО повинен бути прописаний номер кредитної картки незалежно від того іменна карта чи ні, а не номер особового рахунку!

Особи старше 18 років обов'язково повинні надавати фінансові гарантії на своє ім'я !!!

Попереджайте Ваших туристів про те, що співробітники візового центру можуть додатково вимагати взяти чек з банкомату самим заявником безпосередньо у візовому центрі Італії. Тому туристи повинні бути готові взяти з собою в візовий центр, який вони будуть відвідувати з метою здачі відбитків пальців, оригінал банківської карти, копію якої вони надали для подачі документів на оформлення візи.

                                                                                    Розрахунок фінансових гарантій

                  Тривалість поїздки

На одну людину (в євро)

Від 1 до 5 днів:
фіксована сума на весь період поїздки

270

Від 6 до 10 днів: 

в день на людину

45

Від 11 до 20 днів:
в день на людину

42

20 і більше днів:
в день на людину

39

             
              13. Документи, що підтверджують стабільність фінансового становища (бажано!):

Копії документів, що підтверджують володіння нерухомістю (прибуток від здачі в оренду нерухомості), земельними ділянками, транспортними засобами, а також довідка з банку про наявність депозитного рахунку, наявність цінних паперів і т.д. (З перекладом на італійську чи англійську мову).

              14. Підтвердження фінансування поїздки (спонсорство):
Якщо поїздку туриста оплачує родич 1-й лінії споріднення (чоловік, дружина, діти, батьки), необхідно надати копії всіх документів, що підтверджують родинні стосунки зі спонсором (з перекладом на італійську чи англійську мову); копії всіх сторінок з відмітками внутрішнього паспорта спонсора, а також документи щодо фінансового забезпечення спонсора (з перекладом на італійську чи англійську мову). У разі, якщо спонсор в поїздку не їде, рекомендуємо додати нотаріально завірене спонсорство (з перекладом на італійську чи англійську мову).

Якщо поїздку туриста оплачує третя особа, необхідно надати нотаріально завірене спонсорський лист (з перекладом на італійську чи англійську мову), копії всіх сторінок з відмітками внутрішнього паспорта спонсора, а також документи щодо фінансового забезпечення спонсора (з перекладом на італійську чи англійську мову). Для непрацюючих туристів додатково необхідно надати лист-заяву про джерело коштів на поїздку (пишеться в довільній формі, з перекладом на італійську чи англійську мову).

              15. Консульський збір:
Вартість оформлення туристичної візи для громадян України, а також для громадян Росії, Сербії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Молдови, Албанії та Грузії мають посвідку на проживання в Україні становить 65 євро.

 

Громадяни України

Громадяни Росії, Сербії, Чорногорії, Боснії і Герцеговини, Молдови, Албанії та Грузії мають посвідку на проживання в Україні

Громадяни інших країн

Дорослі

65 €

65 €

90 €

Діти до 18 років зі своїм проїзним документом або вписані в паспорт батьків

25 €

                                   Громадяни Росії:
                                  до 6 років - 25 €
                                   з 6 років - 65 €
                    Громадяни перерахованих країн:
                   до 6 років - індивідуальний запит
                                  з 6 років - 65 €

90 €

Пенсіонери

25 €

(При наданні копії пенсійного посвідчення)

                             Громадяни Росії - 25 €
(При наданні копії українського пенсійного посвідчення)
                                         65 €
(При відсутності копії пенсійного посвідчення)

Індивідуальний запит

Непрацюючі студенти стаціонару до 21 року

25 €

При наданні довідки з навчального закладу.

                                     Індивідуальний запит

Індивідуальний запит

  1. Сума консульського збору для громадян інших країн встановлюється індивідуально під запит.
  2. Пенсіонери (при наданні копії пенсійного посвідчення з перекладом на італійську чи англійську мову) - не оплачують консульський збір. Пенсіонери звільняються від сплати консульського збору, тільки якщо це громадяни України і Росії, і тільки з українським пенсійним посвідченням.
  3. Діти до 18 років - не оплачують консульський збір.
  4. Студенти денної форми навчання (непрацюючі) віком ДО 21 року, при наданні довідки з навчального закладу (з перекладом на італійську чи англійську мову) - не оплачують консульський збір.
  5. Консульський збір не повертається у разі відмови у видачі візи.

Оплата здійснюється в гривнях за комерційним курсом компанії.

Вартість оформлення включає в себе вартість візи, консульський збір, послуги з оформлення візи.

           16. Термін оформлення візи становить від 12 календарних днів з моменту подачі документів у візовий центр.
   Результати про вихід віз можливо побачити в он-лайн системі после 17:00!

           17. Консульство має право запросити туриста на особисту співбесіду в процесі розгляду його документів, вимагати підтвердження його повернення з поїздки, або попросити надати додаткові документи на свій розсуд.
           18. Консульство має право вимагати від туриста підтвердження його повернення з поїздки. У таких випадках в паспорті туриста вклеюється спеціальна наклейка, на якій буде написано вимога про надання паспорта на показ.

Туристи з такими паспортами протягом 15 днів після повернення з поїздки повинні будуть з'явитися особисто, без попереднього запису, в будь-яку філію візового центру Італії з оригіналом закордонного паспорта.

Адреси філій візового центру Італіїhttp://italy-vms.com.ua/filialy/ 

Щоб уникнути непорозумінь в питаннях підтвердження повернення туристів з Італії, рекомендуємо туристам контролювати наявність в паспорті штампу про виїзд з країни, а також зберігати посадкові талони на зворотній рейс з Італії в Україну.

           19. Для туристів, які бажають отримати мультивізу


Посольство Італійської Республіки в Києві

Адреса: 01901, м. Київ ул. Ярославів Вал 32-Б
e-mail: sezionevisti.kiev@esteri.itinfo@italyvms.com.ua  
Тел: +38 044 220 32 00,
Факс: +38 044 230 31 25


Посольство України в Італійській Республіці

Адреса: Via Guido d'Arezzo, 9, Roma - 00198
Телефон: 00 39 06 841 26 30
Факс: 00 39 06 854 75 39
e-mail: emb_it@mfa.gov.ua

Адреси візових центрів Італійської Республіки:

КИЇВ: вул. Круглоуніверситетська, д. 3-5

ЛЬВІВ: вул. Кирила і Мефодія, 1

ОДЕСА: вул. Пушкінська, 77

ХАРКІВ: вул. Пушкінська, 68

ДНІПРОПЕТРОВСЬК: вул.Артема, 18


Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK