Віза

Оформлення туристичної візи для відвідин Греції для громадян України

Увага! Візи оформляються для Туристів за умови придбання туристичного продукту (туру) Компанії TEZ TOUR в дану візову країну.

УВАГА! З 11 червня 2017 року громадянам України не потрібна віза для в'їзду в країни Шенгенської угоди в тому випадку, якщо вони є власниками біометричних паспортів і тільки в тому випадку, якщо вони планують перебувати в країні Шенгену не більше 90 днів протягом півріччя.
Більш детальну інформацію Ви можете знайти тут - на веб-сторінці Європейського Союзу (українською та російською мовами).

УВАГА! З 23.06.2015 консульство Греції ПОЧИНАЄТЬСЯ ЗБІР біометричної інформації (відбитків пальців) ПРИ ПОДАЧІ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ВІЗИ, ЩО ПЕРЕДБАЧАЄ, що особиста присутність В ВІЗОВИЙ ЦЕНТР ГРЕЦІЇ ТИХ ЗАЯВНИКІВ, ЯКИМ НА МОМЕНТ ПОЇЗДКИ БУДЕ 12 РОКІВ І СТАРШЕ.
Заявники, які раніше подавали документи на отримання грецької візи і отримали відмову в її видачі, при повторній подачі документів повинні повторно здавати біометричні дані.
ПОДАННЯ ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ ВІЗИ ДО ГРЕЦІЇ В СУПРОВОДІ ПРЕДСТАВНИКА TEZ TOUR:
подача документів в супроводі представника TEZ TOUR можлива в містах, в яких є регіональний офіс компанії TEZ TOUR - Києві, Дніпропетровську, Одесі, Харкові та Львові.

Пакет документів для оформлення візи необхідно передавати до відповідного регіонального офіс

Адреси регіональних офісів, на які слід відправляти документи і адреси електронної пошти для консультацій:
Київ visa@teztour.com.ua   Харків kharkov@teztour.com.ua
Одеса odessa@teztour.com.ua   Львів lvov@teztour.com.ua
Дніпропетровськ book.dnk@teztour.com.ua      

Інформуємо Вас про те, що згідно з новими вимогами Консульського відділу Посольства Греції місто подачі документів для оформлення візи визначається фактичним місцем перебування людини. Це необхідно для того, щоб при необхідності Консульство могло викликати людини на інтерв'ю. Тому підтверджуючими документами, згідно з якими визначається де необхідно подавати документи, є довідка з місця роботи або навчання, договір оренди житла або документи про право власності. Відповідно, юрисдикція визначається вже не за реєстрацію (прописку).

У Візові Центри Посольства Греції в Києві, Львові, Харкові, Івано-Франківську, Дніпропетровську та Луцьку можуть подавати документи заявники, які працевлаштовані (мають довідку з місця роботи / навчання / Пенсійного Фонду / свідоцтво про реєстрацію підприємства), проживають (можуть надати договір оренди житла, документи на нерухоме майно) в наступних регіонах: Волинська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Івано-Франківська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Чернівецька, Хмельницька, Чернігівська , Черкаська, Запорізька, Донецька, Луганська, Дніпропетровська.

Зверніть Вашу увагу, що якщо Ваші туристи працевлаштовані (мають довідку з місця роботи / навчання / Пенсійного Фонду / свідоцтво про реєстрацію підприємства), проживають (можуть надати договір оренди житла, документи на нерухоме майно) в наступних регіонах: Вінницька, Кіровоградська, Миколаївська, Одеська, Херсонська або Крим, то Вам необхідно подавати документи до Візового Центру Генерального Консульства Греції в Одесі.

У разі відсутності у туриста довідки з місця роботи (навчання), або документів про право власності на житло, необхідно оформлення спонсорства з копіями вищевказаних документів (спонсора). Ці документи і будуть визначати регіон подачі документів.

Повний пакет документів необхідно надати у візовий відділ регіонального офісу TEZ TOUR не пізніше ніж за 1 день до дня їх подачі у візовий центр.

В даний час мінімальні терміни обробки документів у візовому центрі в Києві складають від 3-х робочих днів, у візових центрах Харкова, Львова, Дніпропетровська та Одеси - від 7 робочих днів.
У нестандартних випадках терміни оформлення віз туристам обумовлюються індивідуально.
Повний пакет документів необхідно надати у візовий відділ не пізніше ніж за 1 день до дня їх подачі в Консульство.

Після отримання документів регіональним офісом узгоджується дата і час прибуття туристів (при собі потрібно мати внутрішній паспорт) в візовий центр для здачі біометричних даних.

Увага! Консульський відділ посольства Греції в Україні не буде працювати в наступні дати:
15.08.2019, 26.08.2019, 14.10.2019, 28.10.2019, 25-26.12.2019

При бронюванні турів до Греції обов'язково внесення в заявку ВСІХ паспортного ДАНИХ туристів, а саме:

- прізвище, ім'я, дата народження туриста;
- серію і номер паспорта, терміни його дії, ким виданий;
- громадянство.

Увага! Документи для оформлення візи подаються після повної оплати туру, а так само одночасно на всіх туристів, що їдуть разом.

Увага! Оформлення візи можливо не раніше, ніж за 90 днів до дня початку туру.

Увага! Документи для оформлення візи приймаються тільки в повному комплекті, підготовленому відповідно до списку необхідних документів!

Список необхідних документів

  1. Анкета туриста № 1. Заповнюється на кожного туриста, включаючи дітей будь-якого віку, і підписується кожним туристом ОСОБИСТО. 

    В анкеті туриста обов'язково заповнення ВСІХ пунктів.

    Анкета повинна бути заповнена розбірливим почерком або набрана на комп'ютері

  2. Анкета туриста № 2 (Подається в Консульства Греції в Києві і в Одесі) - заповнюється он-лайн в особистому кабінеті агентства.

З 25.03.2013 прийом документів до візового відділу буде здійснюватися тільки із заповненою в он-лайні анкетою, роздрукованої і підписаної туристом особисто.

Інструкція по он-лайн заповненню анкети

Зразок заповнення анкети в Грецію (дорослий)

Зразок заповнення анкети в Грецію (дитина)

Перед заповненням анкети в он-лайн кабінеті необхідно перевірити «місто оформлення візи», який вказаний в заявці. Якщо «місто оформлення візи», неправильний необхідно спочатку змінити «місто оформлення візи» і лише після цього заповнювати анкету в он-лайн кабінеті. В іншому випадку анкету необхідно буде заповнювати повторно - при зміні міста оформлення візи в заповненій анкеті всі внесені до неї дані не зберігаються.

Робота по створенню / редагування анкети проводиться на окремій сторінці, перехід на яку здійснюється по посиланню "Анкета" (знаходиться в розділі "Віза" блоку "Туристи" туристичної заявки).

Анкета заповнюється тільки англійською мовою, на кожного туриста, якому необхідна віза (в т.ч. для інфантів).

Необхідно враховувати, що невідповідність даних в закордонному паспорті і даних, внесених в онлайн-анкету, може привести до відмови у видачі візи або помилку в отриманої візою.

Заповнені агентством анкети не проходять повторної перевірки, і агентство несе відповідальність у разі надання невірних даних.

Звертаємо Вашу увагу на те, що внесені при створенні заявки паспортні дані туристів автоматично інтегруються в анкету, яка подається в консульство Посольства Греції, інші пункти анкети заповнюються в он-лайні самостійно агентством.

Анкету необхідно роздруковувати на двох аркушах, з двох сторін.

ВАЖЛИВО! Анкета підписується кожним туристом ОСОБИСТО, в двох місцях - в розділі 37 і в нижній правій частині анкети.

Для неповнолітніх дітей анкета ТАКОЖ необхідна, вона підписується одним із батьків.

ДІТИ ДО 18 РОКІВ САМОСТІЙНО НЕ розписуються в анкеті !!!

  1. Письмова угода Подається в Консульство! Подається в Консульство!
    ВАЖЛИВО! Згода заповнюється і підписується кожним туристом ОСОБИСТО. Для неповнолітніх дітей згода ТАКОЖ необхідно, і воно заповнюється і підписується або батьком, в чий паспорт вписана дитина, або одним з батьків, у супроводі якого дитина буде в поїздці.
  2. Список документов для оформлення візи в Києві, Харкові, Дніпропетровські або  Львові
  3. Список документов для оформлення візи в Одесі
  4. Опис переданих документів

Увага!!! При відправці документів у візовий відділ, разом з документами необхідно передавати опис переданих документів (паспорта, дозволу на виїзд дитини, пенсійні посвідчення, свідоцтва про смерть і т.д.)
Перед відправкою пакету документів до візового відділу ще раз уважно перевірити всі надані документи і їх відповідність вимогам. Якщо якихось документів не вистачає або вони не належним чином оформлені - не відправляйте їх. Звертаємо Вашу увагу на те, що неповні пакети документів будуть повертатися Вам назад. Допрацювання документів займає певний час, і це може привести до несвоєчасної підготовки документів для подачі в консульство і, отже, неможливість виконання Вами договірних зобов'язань перед туристами.


Вимоги до документів

УВАГА! НЕ ПРИЙМАЮТЬСЯ В РОБОТУ:

  • продовжений паспорт. Європейський Союз не приймає паспорта з терміном дії понад 10 років.
  • документи, в яких є порушення візового режиму при поїздках в країни Шенгенської угоди.

1. Закордонний паспорт (без обкладинок) + копії сторінок з відмітками (по 2 розвороту на кожну сторону листа формату А4):

Дивіться Зразок заяви для подачі тільки одного паспорта

  • паспорт, діючий більше 90 днів після дати закінчення планованої поїздки;
  • паспорт не повинен: бути пошкоджений, порваний, забруднений, мати сторонні записи, відмітки та ін .;
  • всі виправлення в паспорті повинні бути завірені печаткою установи або ВВІРу, яка зробила їх;
  • паспорт повинен мати мінімум 2 чисті сторінки для наклеювання візи та марок;
  • в паспорті ОБОВ'ЯЗКОВО повинна бути підпис власника.

 Діти до 18 років можуть бути вписані в паспорт батьків.

2. Фото - 2 шт. :

  • фотографії повинні бути вирізані по контуру (3,5 х 4,5 см) і зі зворотного боку підписані на англійській мові, як записані ім'я та прізвище в закордонний. паспорті;
  • фотографія повинна бути кольорова, виконана СУВОРО на білому тлі, форматом 3,5 х 4,5 см;
  • подаються фотокартки КОЖНОГО туриста, включаючи инфантов;
  • фотографія повинна бути зроблена не раніше 6 місяців до дати подачі документів у візовий відділ, і мати максимальну схожість з її власником;
  • особа на фотографії повинно займати 70-80% площі фотографії;
  • зображення повинно бути чітким і ясним.

3. Копія внутрішнього паспорта (копія ID карти - замість внутрішнього паспорта громадянина України) або копія ВНЖ для іноземців:

  • копії сторінок з відмітками (по 2 копії розворотів на кожну сторону листа формату А4) або виписка про прописку (тільки для власників ID-карт);
  • копія ВНЖ всіх сторінок! ВНЖ повинен бути дійсним не менше 90 днів після закінчення планованої поїздки.

4. Довідка з місця роботи з розбивкою за останні шість місяців:
Довідка надається на фірмовому бланку з зазначенням актуальних адреси і телефонів установи / роботодавця, який видав довідку, і завіряється його «мокрою» печаткою. У тексті довідки повинна бути вказана наступна інформація:

  • повна назва установи / роботодавця; особисті дані співробітника, якому видається довідка; термін його роботи в установі / у роботодавця; займана ним посада, розмір його середньомісячної заробітної плати;
  • в довідці обов'язково вказати, що за цим співробітником на період його поїздки в Грецію зберігається робоче місце і щомісячний оклад;
  • довідка повинна бути підписана директором і головним бухгалтером або начальником відділу кадрів;
  • Директор і головний бухгалтер не можуть підписувати довідку самі собі, - в такому разі довідку підписує їх заступник.

Прохання перед відправкою документів у візовий відділ перевіряти достовірність телефонів та інформації, зазначених в довідці з місця роботи.

Увага! Для громадян України з пропискою в Автономній Республіці Крим, які подають документи в Консульство Греції в Одесі: в роботу приймаються тільки довідки з місця роботи, видані підприємствами з реєстрацією в Україні, зарплата повинна бути вказана в гривні.

5. Для неповнолітніх заявників необхідно надати оригінал і копію свідоцтва про народження дитини віком до 18 років, оформляються в тур і копії сторінок з відмітками внутрішніх і закордонних паспортів батьків дитини.

6. Фінансове забезпечення (приймається ТІЛЬКИ з українських банків):
Необхідно надати довідку з банку про наявність рахунку, виписку про рух коштів за цим рахунком за останні три місяці і копію банківської карти (двох сторін). Довідка надається на фірмовому бланку відділення банку і завіряється його «мокрою» печаткою. Бажано, щоб сума залишку на рахунку перевищує 1000 євро на людину (але не менше 50 Євро на добу перебування на людину, включаючи дітей). Досить одного рахунку на сім'ю. Рахунок може бути в будь-якій валюті (євро, долар США, гривня, інше) і повинен бути відкритий на ім'я туриста.

 7.  Документи, що підтверджують стабільність фінансового становища:
Копії документів, що підтверджують володіння нерухомістю, земельними ділянками, транспортними засобами і т.д.

8. Підтвердження фінансування поїздки (спонсорство):
У разі якщо поїздку туриста оплачує родич першої лінії (чоловік, батько, повнолітня дитина заявника) - необхідно надати спонсорський лист (див. Зразок), яке приймається в рукописній формі із зазначенням особистих даних людини, що оплачує поїздку, а до спонсорського листа (див. зразок)обов'язково необхідно докласти документи, що підтверджують родинні стосунки. Також до заяви про фінансування слід докласти справку з місця роботи людини, що оплачує поїздку, його фінансове забезпечення (пункт 6) і копію першої сторінки паспорта. В інших випадках спонсорський лист обов'язково повинний бути завірений нотаріально.

9. Консульський збір:
Вартість оформлення туристичної візи в консульствах Греції в Києві та в Одесі для громадян України становить 60 євро (40 євро - консульський збір, 20 євро - сервісний збір візового центру для кожного туриста віком від 6 років). Вартість оформлення візи включає в себе консульський збір і послуги з оформлення візи.

 

                                                                            громадяни України

Дорослі

60 €

Діти

До 6 років

Безкоштовно

Від 6 до 18 років 

20 €

Пенсіонери

20 €
(При наданні копії пенсійного посвідчення і довідки з пенсійного фонду про нарахування пенсії)

60 €
(При відсутності копії пенсійного посвідчення і довідки з пенсійного фонду про нарахування пенсії)

Увага!!! Непрацюючі туристи, віком ДО 21 року, при наданні нотаріального заяви від батьків, що вони постійно (не тільки на час поїздки!) Знаходяться НА ПОВНОМУ ФІНАНСОВОМУ ЗАБЕЗПЕЧЕННІ (виділена фраза обов'язкове в заяві !!!) батьків звільняються від оплати консульського збору. Нотаріальна заява повинна доповнюватися документом, що підтверджує родинний зв'язок (свідоцтво про народження), копією інформаційної сторінки внутрішнього або закордонного паспорта спонсора та довідками, які є підтвердженням платоспроможності спонсора (довідка з місця роботи з випискою по заробітній платі за останні 6 місяців і довідка з банку про рух коштів на рахунку за останні 3 місяці).

Оплата здійснюється в гривнях за комерційним курсом компанії.

У разі відмови в отриманні візи ця сума не повертається.

- Діти, які є громадянами України, віком до 18 років, а також пенсіонери - громадяни України (при наявності копії пенсійного посвідчення та оригінал довідки з Пенсійного Фонду про нарахування пенсії) звільняються від сплати консульського збору;

Консульська установа може запросити туриста на особисту співбесіду перед поїздкою або особисто надати свій паспорт після повернення з поїздки.

Правила в'їзду для громадян інших країн необхідно уточнювати на сайті МІД Греції.

Консульські відділи Посольства Греції в Україні

Київ, вул. Панфіловців 10
Телефони: (044) 254 54 76, 254 54 78
Графік роботи: з 09:00 до 13:00 (Карта місцезнаходження)

Маріуполь, вул. Варганова, 10
Телефони: (0629) 345 384, 528 490, 332 492
Графік роботи: з 10:00 до 13:00(Карта місцезнаходження )

Одеса, вул. Преображенська, 32
Телефони: (048) 786 05 03, 786 00 07, 786 05 70
Графік роботи: з 10:00 до 13:00  (Карта місцезнаходження)

Адреси візових центрів Греції:

http://www.greecevisa-ukraine.com/Russian/contact_us.html

КИЇВ: площа Спортивна, 1А, ТРЦ "Гулівер", 8 поверх

ЛЬВІВ: вул. Під Дубом, 7Б, ТРЦ «Львів Форум», 2 поверх

ОДЕСА: вул. Канатна, 22

ХАРКІВ: вул. Героїв Праці, 7 ТРЦ "Караван

ДНІПРОПЕТРОВСЬК: проспект Карла Маркса, 22, бізнес-центр "Атріум", 2 поверх


Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
На календарі можна вибрати будь-який період вильоту не обмежуючись ± 3 днями, для цього достатньо перейти на вкладку "Період вильоту"
OK